Nu ook Instagram voor Android

Jasper van Bladel 1927
Je hebt er vast weleens van gehoord, Instagram. Sinds een jaar of twee is dat dé fotoapp voor je mobiele telefoon. Instagram was echter alleen te gebruiken op een iPhone. Nu is dat verleden tijd met de introductie van Instagram voor Android. Maar wat is het en hoe werkt het?

Sinds eind 2010 heeft de app Instagram zich in de harten van miljoenen mensen gesloten. Met de app kun je eenvoudig foto's die je met je mobiele telefoon neemt voorzien van een filter en daarna delen met andere mensen. Die filters, je kunt uit verschillende kiezen, zorgen voor een vintage look. Ook maakt de app je foto's vierkant, waardoor ze een ouderwetse uitstraling krijgen. Zie hier de review van Instagram op DIGIFOTO Pro.

Preview

Het is jammer dat je het beoogde effect niet op je foto toe kunt passen vóór het maken. Dat kan wel bij de iPhone 4(s), maar dus (nog) niet bij de Android-versie van de app.

Technische kant

Nu kunnen dus ook Android-gebruikers gaan instagrammen. Wat je nodig hebt is een telefoon die gebruikmaakt van Andriod 2.2 of hoger en OpenGL ES 2.0 ondersteunt. De meeste Android-telefoons maken gebruik van de 2.2 versie of hoger. Wat OpenGL ES 2.0 is hebben we voor je onderzocht. Het is een soort hulpprogramma dat ervoor zorgt dat moeilijke grafische toepassingen goed en vloeiend worden weergegeven. OpenGL Es wordt door de meeste smartphones van nu gebruikt. Voor een meer specifieke lijst, zie deze link.

Maak je dus geen zorgen, waarschijnlijk kan je smartphone overweg met Instagram.

De app is gratis te downloaden via Google Play.