De lente komt eraan: tijd om je Instagramfeed op te fleuren

Redactie digifoto Starter 2637

De temperaturen buiten worden hoger, bloemetjes gaan weer bloeien en dat betekent een nieuw seizoen. Hier is wat Instagramfeed inspiratie om jouw Instagram feed lenteproof te maken.

Vlinders fotograferen

Vlinders kunnen je foto al snel lentekriebels geven. En nu is het niet de bedoeling dat je buiten vlinders gaat vangen, want dat lijkt mij geen goed plan. Je kunt de vlinders zelf tekenen en inkleuren, uitprinten of je koopt bijvoorbeeld decoratie opplakvlinders. Als je er denkt genoeg te hebben gemaakt (of gekocht), tape ze dan vervolgens op je gezicht en/of lichaam. Er zijn nog veel meer leuke opties, bijvoorbeeld op de neus van je huisdier of een foto met vlinders op je hand. Kortom, door vlinders te gebruiken in je fotog's geef je een leuke twist aan je Instagramfeed.

Vaseline en plasticfolie

Het klinkt misschien een beetje gek, gebruik maken van vaseline en plasticfolie. Maar het kan een heel cool effect geven aan je foto’s. Je pakt wat plasticfolie en smeert er wat vaseline op. Vervolgens dek je de plasticfolie met de vaseline op je objectief. Deze combinatie geeft een soort retro blur op bepaalde plekken op de foto, dat je zelf kunt aanpassen naar eigen inzicht. Dit effect is met name erg fraai wanneer je foto’s maakt met een mooie invalshoek van bijvoorbeeld zonlicht of een ledlamp. 

Plakband en een lege wc-rol

Ook deze combinatie zal je waarschijnlijk verrassen. De bedoeling hiervan is om de wc-rol op de zaklamp van je telefoon vast te plakken. Doordat de wc-rol op de zaklamp van je telefoon lijkt alsof jij of je onderwerp in de spotlight staat. Dit kun je nog leuker maken door bijvoorbeeld led lights aan te zetten in de ruimte waarin je fotografeert. Omdat je ruimte een andere kleur heeft wordt je spotlight op je hoofdonderwerp duidelijker. Dit zorgt voor een tof effect.

Beamer

Je kunt meer met een beamer dan je denkt! Naast films of series kijken kun je het perfect gebruiken voor fotografie. Je kunt de beamer gebruiken voor een cool lichteffect. Als je bijvoorbeeld een plaatje hebt van de lucht en wolken, dan kun je daar hele professionele shoots mee doen. Er zijn genoeg achtergrond opties te vinden op rechtevrije sites. Zo heb je geen last van copyright.

Sterren

Deze optie lijkt een beetje op die van de wc-rol en zaklamp. Je tekent een paar sterren op een a4tje en knipt deze uit. Vervolgens hou je een zaklamp tegen het papier aan om zo een sterrenhemel te creëren. Dit kan een heel leuk effect geven op een felgekleurde muur.

Spiegels

Het maakt niet uit of de spiegels heel of kapot zijn, spiegels zijn altijd leuk om mee te experimenteren. Je zou bijvoorbeeld je spiegel mee naar buiten kunnen nemen. Naar het bos of in de tuin met een mooie blauwe lucht is zeker een aanrader. Dit kan hele dromerige foto’s opleveren. Je kunt er bijvoorbeeld bij de editing een hele andere dimensie in verwerken.

 

Kortom er zijn veel dingen te bedenken om creatief om te gaan met je foto’s. Mocht je een van deze Instagramfeed inspiratie ideeën hebben getest, vergeet dan zeker niet jouw foto’s te delen in de gallery.

 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie