Nieuw bij WhiteWall: echte fotoafdruk op hout

Julian 1402
Fotolab WhiteWall breidt het assortiment uit met de echte fotoafdruk op hout. Bij veel bedrijven is het mogelijk om een foto direct op hout te laten afdrukken, zodat je de houtstructuur in de foto ziet. Bij WhiteWall is dat niet het geval: de foto wordt geprint op hoogwaardig fotopapier en verzegeld met een massief houten wachterwand.

Sinds enkele jaren is de fotoafdruk op hout populair. Het kan leuk uitpakken voor sommige foto's, je ziet namelijk de structuur van het hout door de foto heen. Het is echter ook een effect waarbij je van tevoren niet weet hoe het in de praktijk gaat uitpakken. De houtstructuur is immers altijd verschillend en je weet dus nooit in welk deel van de foto de structuur zichtbaar wordt.

WhiteWall lanceert nu de echte fotoafdruk op hout. Een alternatief voor de directe print op hout. Je foto volgens het traditionele fotochemische proces op hoogwaardig fotopapier Fuji Crystal DP II gedrukt, naar wens met mat of glanzend oppervlak. Vervolgens wordt de afdruk verzegeld met een massief houten achterwand. Je kunt kiezen tussen een antracietgrijze MDF-plaat of een onbewerkte multiplexplaat.

De afdruk wordt voorzien van een UV-folie die bescherming biedt tegen verbleken door zonnestralen, vuiltjes en waterspatten. Volgens WhiteWall komen met name landschapsfoto's op de 18mm brede onbewerkte multiplexplaat tot hun recht. De 19mm brede antracietgrijze MDF-plaat is volgens het fotolab uitermate geschikt voor zwart-witfoto's: 'de plaat valt niet op en geeft de indruk een verlengde van het beeld te zijn,' aldus WhiteWall.

WhiteWall voorziet de afdrukken op hout van een geïntegreerd ophangsysteem zodat je het resultaat eenvoudig een mooi plekje in huis kunt geven.

Prijzen beginnen bij 8,95 euro voor een afdruk op 10x10 cm, een afdruk van 60x40 cm kost je 49,95 euro. Het maximale formaat is 90x60cm, daar hangt een prijskaartje van 97,95 euro aan. Alle informatie, formaten en prijzen vind je op de WhiteWall-website.

WhiteWall afdruk op hout