Leren: een zwarte achtergrond creëren

Leren: een zwarte achtergrond creëren

Aäron Nasarany 1999
Voor velen is het een droom om een eigen studio te hebben met professionele belichtingsapparatuur en een achtergrondsysteem met allerlei verschillende doeken. Maar wist je dat je zonder een studio ook een portret kunt schieten alsof het lijkt dat de foto in de studio is genomen? In dit artikel lees je hoe je dit effect kunt creëren.

De fotograaf

Degene die hier meer vanaf weet is Glyn Dewis. Een professioneel fotograaf uit het Verenigd Koninkrijk. In 2005 maakte Dewis kennis met Adobe Photoshop en sindsdien ademt Dewis Photoshop. Door zijn leergierigheid is hij naar de Photoshop World 2006 gegaan in Las Vegas, waar hij een nieuwe wereld van creativiteit heeft ontdekt. Na zijn trip heeft Dewis zich meer en meer verdiept in de wereld van Photoshop. Dewis werd regelmatig ingehuurd om verschillende foto’s te retoucheren. Door deze opdrachten maakte hij ook kennis met fotografie. Al snel kocht hij zij eerste spiegelreflexcamera. Enkele jaren later is Dewis professioneel fotograaf en retoucher. Hij heeft klanten waar menig fotograaf alleen maar van kan dromen. Denk bijvoorbeeld aan: BBC, Sky, Fox en zelfs Air New Zealand.

De video

Door zijn leergierigheid is Dewis altijd op zoek naar oplossingen. Zo kwam hij erachter dat je een zwarte achtergrond kan creëren zonder gebruik te maken van een studio. Dewis zou Dewis niet zijn als hij zijn kennis niet met ons deelt in de onderstaande video.

 

Glyn Dewis is ook te vinden op social media zoals Instagram, YouTube, Facebook en Twitter.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron