Leren: Eekhoorntjes fotograferen

Leren: Eekhoorntjes fotograferen

Fokelien Broekstra 760
Eekhoorntjes zijn razend snel. Op het ene moment zitten ze rustig een nootje te eten op de grond en even later zitten ze boven in een boom of rennen ze als een gek achter hun soortgenoten aan. Maar wat is nou de beste manier om ze te fotograferen?

Vooronderzoek

Zoek uit waar eekhoorntjes bij jou in de omgeving zitten. Bespreek met mensen die je tegenkomt waar zij eekhoorntjes hebben gezien en of er een vast punt is waar de beestjes spelen etc. Ga zelf alvast langs de plek om te kijken waar jij je op kan stellen en hoe jij de beste beeldhoek kan creëren. Heb je alles op een rij, dan is het tijd om je camera gereed te maken. Zorg dat je de juiste lens op de camera hebt en je deze al uit de tas hebt voordat je op de plek aankomt. Eekhoorntjes zijn nieuwsgierig maar kunnen van hele onverwachtse geluiden afgeschrikt worden.

Op locatie

Stel de instellingen van je camera in op het licht dat die dag aanwezig is, ga rustig op je eerder vastgestelde plek zitten en wacht af tot er een eekhoorntje tevoorschijn komt. Geduld is hierin het belangrijkste, zorg dat je geen onverwachtse bewegingen maakt. Heb jij een eekhoorntje gespot helemaal leuk natuurlijk.

Helemaal niks

Heb jij de pech dat de eekhoorntjes zich helemaal niet laten zien, wordt dan niet te somber. Eekhoorntjes zijn wilde dieren, ze doen niet altijd wat wij hopen dat ze doen. Probeer het op een later moment dan gewoon nog een keer. Het zal je vast een keer lukken om een wilde eekhoorn te fotograferen. Als zij je camera als gewoon zien, dan kun je ze uiteindelijk zelfs fotograferen op je camera.

Heb jij mooie foto’s van eekhoorntjes? Deel ze dan in onze lezersgallery.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien