Landschapsfotografie: Kleur toevoegen in Photoshop

Landschapsfotografie: Kleur toevoegen in Photoshop

Senta Bemelman 626
Kleur is ontzettend belangrijk bij landschapsfotografie. Soms vallen de kleuren tijdens het fotograferen tegen. Gelukkig kan dit in Photoshop aangepast worden. Leer snel hoe je dit doet!

In de landschapsfotografie kunnen kleuren op diverse manieren worden gebruikt voor een mooie plaat. Je kan bijvoorbeeld werken met complementaire kleuren. Dit zijn tinten die elkaar versterken in een foto zoals groen en rood.

Kies een kleur

Om je landschapsfoto overzichtelijker te maken kun je gebruik maken van kleuren om het oog van de kijker te leiden. Dit kan bijvoorbeeld door één kleur het meest naar voren te brengen. Dit wordt ook de dominante kleur genoemd. Je kan de dominante kleur ook benadrukken met behulp van kleurisolatie. Hierbij maak je een foto zwart-wit en laat je één kleur doorkomen.

Videotutorial

In de onderstaande videotutorial zie je hoe je hiermee aan de slag gaat in Photoshop. Er zijn diverse manieren om hiermee te werken, probeer meerdere mogelijkheden uit en kies degene die het beste aanvoelt. De video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta