GoPro camera overleeft twee maanden op zee

GoPro camera overleeft twee maanden op zee

Nadja Geskus 1130
Dat de GoPro een camera is die wel tegen een stootje kan wisten we. Maar de GoPro van Ethan Dack gooit er nog een schepje bovenop. Twee maanden lang dobberde de camera op zee.

Er gaan veel verhalen de rondte dat de GoPro vallen van grote hoogtes kan overleven, maar Ethan Dack kwam er achter dat de camera ook bestand is tegen twee maanden op zee dobberen. Samen met zijn vrouw en kinderen was Ethan Dack op reis door Australië. De reis sloot af met een familiebezoek in Poit Vernon, een smal schiereiland aan de oostkust van Queensland. Toen ze aan het kajakken waren, sprong hij in het water om een aantal schildpadden te fotograferen, ongeveer een halve kilometer van de kust af. Maar de simpele neck strap waarmee de GoPro aan zijn nek hing, hield het niet en de camera gleed af.

Zoektocht

Een week lang ging Dack elke dag op pad om de camera te zoeken, maar gaf daarna de moed op. “Ik moest wel aanvaarden dat de herinneringen voor altijd verloren waren gegaan,” vertelde hij de locale krant. “Het enige wat ik kon doen was om sommige van de foto’s te vervangen. Dus ik nam foto’s van de kinderen met mijn opa.” Maar wonder boven wonder vond de tante van Dack de camera op het strand, twee dagen voor hij zou vertrekken.

GoPro onderwater

De GoPro was tegen die tijd al twee maanden lang blootgesteld aan het zoute water, maar de beelden die op de camera stonden waren allemaal onbeschadigd. De fabrikant van GoPro meent dat de camera tot 60 meter diep kan, maar er wordt niet bij vermeld hoe lang de camera dit kan volhouden. Blijkbaar is dit op zijn minst twee maanden. Of een andere GoPro dezelfde test zal doorstaan is natuurlijk nog maar de vraag.

GoPro camera overleeft twee maanden op zee

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja