Analoge foto's digitaliseren

Foto's, negatieven en dia's uit de 'oude doos' digitaliseren

Redactie 14769
Bij digifoto Starter gaat het vaak over apparatuur en software die je helpen met het maken van nieuwe digitale foto's. Hierdoor vergeten we wel eens dat er op zolder nog miljoenen foto's, negatieven en dia's te vinden zijn. Deze analoge beelden hebben helaas nog niet van de modernste technieken kunnen genieten. In Nederland is er nu een service die niet alleen je oude beelden digitaliseert, maar deze ook standaard handmatig bewerkt met de modernste apparatuur.

Advertorial

Wil je de analoge foto's, negatieven en dia's uit de 'oude doos' digitaliseren? Dan zal je erachter komen dat je veel keuze hebt. Je kunt zelf aan de slag gaan, maar je kan het omzetten van je oude foto's en video's natuurlijk ook uitbesteden. Als je het digitaliseren uitbesteed, dan is het belangrijk om op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de digitaliseerder te letten.

Kwaliteit

Als enthousiaste fotograaf wil je natuurlijk de hoogste kwaliteit voor de foto's en video's die je maakt. Waarom dan je oude analoge foto's, negatieven en dia's laten verkleuren en verteren in een stoffige schoenendoos op zolder? Door je oude en mooie herinneringen te laten omzetten van analoog naar digitaal worden ze weer zo goed als nieuw. De kwaliteit van het digitaliseren staat of valt met de kwaliteit van het proces.

ScanCorner

ScanCorner is het enige bedrijf dat in hun digitaliseringsproces standaard jouw foto's en video's handmatig bewerkt. Met drie minuten handmatige bewerking per foto, negatief en dia worden beschadigingen zoals krassen, rode ogen of vergeelde plekken ongedaan gemaakt. Oude herinneringen worden daardoor in hun oude glorie hersteld. Doordat alleen gewerkt wordt met een team van ervaren specialisten en de meest hoogwaardige scanapparatuur biedt ScanCorner hoogste kwaliteit in de markt. Als je oude schoenendoos net zoals je computer uitpuilt van mooie foto's en films, dan kan digitaliseren al snel een kostbare zaak worden. ScanCorner hanteert echter de laagste prijs per gedigitaliseerde foto, negatief en dia. Dit geldt ook voor films en video's. De laagste prijs gaat hier dus niet ten koste van de kwaliteit.

Dia's en 35mm-negatieven worden standaard op 3000 dpi gescand en afgedrukte foto's worden op 600 dpi gescand. DPI staat voor 'dots per inch', het aantal pixels dat wordt onttrokken aan de foto, negatief of dia. Doordat afgedrukte foto's groter zijn dan 35mm-negatieven en dia's is de kwaliteit toch hetzelfde. De hoogte van de resolutie en het aantal pixels bepaald dus het eindresultaat. Belangrijk om op te letten!

ScanCorner

Betrouwbaarheid

Net zoals je van de modernste camera's en software verwacht dat deze betrouwbaar zijn, moet dit ook gelden voor de digitaliseerder. Tenslotte wil je dat jouw dierbare herinneringen met zorg behandeld worden. Je mooie foto's, negatieven en dia's met nostalgische beelden verlies je daarom liever niet uit het oog. ScanCorner zorgt er daarom voor dat je jouw herinneringen tijdens het hele proces kunt volgen. Dit kan door het Track-and-Trace systeem waarmee je altijd weet waar je foto's en video's zich bevinden. Daarnaast word je tijdens het digitaliseringsproces van jouw foto's, negatieven en dia's op de hoogte gehouden van de voortgang. Inmiddels heeft scancorner al bijna 1 miljoen beelden gedigitaliseerd voor 7.000 klanten!

Waar?

ScanCorner is gevestigd in Amsterdam waar je jouw foto's, negatieven en dia's, maar ook films en video's zelf kunt afgeven. Opsturen kan natuurlijk ook! Klik hier voor de locatie om uw oude foto's en films een nieuw leven in te blazen.

Meer informatie?

www.ScanCorner.nl
info@scancorner.nl
Tel: 020-8943843

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie