Fotograaf Greg Florent legt Boedapest vast in timelapse foto’s

Fotograaf Greg Florent legt Boedapest vast in timelapse foto’s

Rick Roeven 858
De Franse fotograaf Greg Florent bracht twee maanden in Hongarije door om de schoonheid van Boedapest vast te leggen.

Boedapest is de prachtige hoofdstad van Hongarije met schitterende architectuur die natuurlijk al honderden keren vastgelegd is. Greg is er in geslaagd om foto’s te maken met ‘iets extra’s’. Hij heeft daarvoor een bijzondere techniek gebruikt, waarmee hij timelapse foto’s heeft gemaakt.

Timelapse fotografie

Timelapse is een term die je misschien kent van video’s, waarbij opnames van een lange duur samengevoegd worden in een korte video waarin veranderingen in de omgeving extra benadrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan een video waar uren beeldmateriaal van voorbijdrijvende wolken in enkele minuten afgespeeld worden. Greg Florent heeft hetzelfde effect gecreëerd in de foto’s die hij in Boedapest maakte. In één foto zie je de overgang van dag naar nacht of omgekeerd.

Om deze timelapse foto’s te kunnen maken heeft Greg  honderd afzonderlijke foto’s gemaakt op verschillende momenten gedurende de dag, avond en nacht. Vervolgens heeft hij die samengevoegd in één afbeelding. Daarmee creëert hij een magisch effect dat de bouwwerken van Boedapest alleen nog meer tot hun recht laat komen.

Voor meer afbeeldingen en informatie kijk op de website van Greg Florent.

Budapest Time-Lapse Greg Florent

Budapest Time-Lapse Greg Florent

Budapest Time-Lapse Greg Florent

Budapest Time-Lapse Greg Florent
Foto's © Greg Florent

afbeelding van Rick Roeven
Door: Rick Roeven

Rick Roeven | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Rick