Exploderende auto’s vastgelegd

Exploderende auto’s vastgelegd

Nadja Geskus 492
Fabian Oefner heeft een heel bijzondere manier om spectaculaire auto’s, nog mooier op de plaat te leggen. Hij staat bekend om kijkers op een andere manier naar auto’s te laten kijken, door middel van zijn kunst.

Vorige maand kondigde de Zwitserse fotograaf Fabian Oefner aan dat hij weer terugkeert naar zijn muse ‘de auto’, voor zijn serie ‘Disintegration’. Hierin breekt hij de meest fantastische auto’s af op een verassende manier. Zijn serie begon hij in 2013 en het eerste beeld is momenteel te zien in M.A.D. Gallery in Dubai. Hier zullen ook de nieuwe beelden worden getoond.

Hoe hij te werk gaat

Voor Disintegrating II fotografeerde Oefner onder andere een Bugatti 57 SC en een Ford GT40. Oefner maakt eerst een schets van wat hij gaat maken. Later fotografeert hij alle onderdelen apart, met behulp van touwtjes, zodat ze een zwevend effect hebben en legt de duizende beelden later over elkaar heen. Het effect ziet er uit alsof de auto’s uit elkaar spatten.

“Wat eruit ziet als een auto die uit elkaar spat, is in feite een moment in de tijd, dat kunstmatig is gemaakt, door middel van het bij elkaar voegen van meer dan 2.000 losse beelden. Het geeft me plezier om dat moment kunstmatig op te bouwen. Het invriezen van een moment in de tijd is bedwelmend,” schrijft Oefner op zijn website.

De auto is zijn muse

Oefner heeft vaker bijzondere projecten met auto’s. Zo maakte hij eerder een project met een Ferrari California T, genaamd ‘The Art of Form’. De Ferrari werd ondergespoten met UV verf in een windtunnel.  En had hij een project met een Ferrari 250 GTO, genaamd ‘Hatch’, waarbij hij zijn interpretatie gaf over hoe auto’s zouden zijn geboren.

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja