Een gat in je reflector voor goede portretfoto's

Een gat in je reflector voor goede portretfoto's

Senta Bemelman 1055
Fotograaf Nick Fancher komt met een originele fotografiehack. Hij besloot radicaal een gat in zijn reflector te knippen, zodat de lens van zijn camera er precies in past. Dit levert interessante resultaten op.

Deze tutorial is erg simpel. Je hebt alleen een reflector nodig en een schaar. Volgens de fotograaf hoef je niet bang te zijn om de schaar in je reflector te zetten, het materiaal is erg dik, daardoor zal het gemaakte gat niet uitscheuren.  

Door je lens midden in de reflector te plaatsen, kun je deze stabiliseren. Met een hand maak je de foto en met de andere kies je de juiste positie voor je reflector. Om een mooi effect te krijgen gebruikt hij een externe flitser, die hij achter zijn model plaatst. Het licht wordt weerkaatst in de reflector en levert een goed-belichte foto op. Een andere tip van Nick is om je model tussen twee ramen in te laten poseren. Dan wordt het licht van beide ramen goed opgevangen door de reflector. De aangepaste reflector kun je ook goed gebruiken op regenachtige dagen, in combinatie met een externe flitser.

Hieronder kun je enkele resultaten bekijken. Meer foto’s van Nick Fancher kun je op zijn website vinden. Heb je de sfeer te pakken? Gebruik ook een zelfgemaakte backdrop in je portretten. 


Zonder reflector


Met reflector


Foto's © Nick Fancher 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van KSiedersphotography

Haha, das best een grappig idee als je het niet erg vind om voor gek te lopen! Ik ga het een keer proberen, mijn reflectiescherm is toch aan vervanging toe ;)