Betere portretfoto's door zelfgemaakte backdrop

Betere portretfoto's door zelfgemaakte backdrop

Senta Bemelman 8065
Een mooie achtergrond kan een portret levendig maken. Fotograaf en auteur Dennis Mong beschrijft in een tutorial hoe je gemakkelijk en goedkoop interessante backdrops kunt maken.

Een leeg canvas,  kwasten, verf en een dosis creativiteit zijn de basisbenodigdheden voor deze tutorial. Voor (omgerekend) 40 euro kun je een meesterwerk maken. Het kostte Mong ongeveer zes uur om de backdrop te maken. Voor deze tutorial heb je het volgende nodig:

  • Canvas 
  • Acrylverf
  • Sponzen 
  • Kwasten

Inspiratie

Dennis Mong raakte geïnspireerd door een portretfotografie-les van Don Giannatti.  Mong wilde in zijn portretten ‘Rembrandt licht’ creëren. In de studiofotografie kan dit effect tot stand komen door het hoofdlicht in een hoek van 90 graden vanaf de zijkant te gebruiken met eventuele invulverlichting aan de schaduwzijde van het model.  Op de website van de Fotoclub staat uitgebreid beschreven hoe je Rembrandtverlichtingin de studio kan creëren.

Een doek van 1,2 bij 1,5 meter  levert goede resultaten op voor close-ups en krappe mediumshots.  Volgens Mong is het ook handig om rekening te houden met de lengte van het model.  Bekijk hier de gemaakte portretfoto’s met de backdrop.


Foto's © Dennis Mong

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van KSiedersphotography

Leuk artikel en gaaf idee om zo zelf een backdrop te maken! Deze sla ik op, leuk projectje voor de regenachtige zondagen!

afbeelding van Senta Bemelman

Leuk om te horen! Deel je resultaat in de lezersgallery, wij zijn benieuwd!