Dramatische belichting bij portretten (video)

Dramatische belichting bij portretten (video)

Senta Bemelman 550
Bij portretfotografie kun je met de belichting spelen voor interessante resultaten. Leer hoe je een dramatische belichting verwerkt in je portret.

Bij portretfotografie is belichting ook een belangrijk onderdeel. Vooral wanneer je ook de omgeving in beeld brengt, kan de lichtval extra bijdragen aan de sfeer.

Softbox

In de onderstaande video legt fotograaf Bob Davis uit hoe je een dramatische belichting krijgt voor bruiloftfotografie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een softbox met honingraat. Dit is een soort raster wat je over de softbox heen plaatst. Hierdoor wordt het licht gefilterd. Je kunt ook zelf een honingraat voor op je externe flitser maken. Lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt.

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta