Boekrecensie: Snoecks 2015

Joni Hendrix 3427
Bizar, apart, maar prachtig. Zo omschrijven wij Snoecks 2015. Het 560 pagina dikke boek is een aanrader voor iedere fotograaf. Het is een inspirerende en onthullende mix van verrassende fotografie. En het leuke is nog: wordt jouw foto ‘Foto van de Week’ dan win je dit toffe boek!

In het boek staan veel interessante fotoreeksen. De ene is nog mooier dan de andere. Bij iedere fotoreeks staat een achtergrondverhaal. Wat wil de fotograaf met de foto’s bereiken en waarom heeft hij of zij deze gemaakt? Je krijgt een verhaal bij de foto’s. De verhalen zijn niet te lang en lezen goed weg. Als je het boek helemaal uitleest, ken je ineens weer een heleboel nieuwe interessante fotografen (als je deze niet al kende).

Verscheidenheid

Geen één foto in het boek is saai of lijkt op een ander. De beelden wisselen elkaar goed af; van naakt naar portretten en van gebouwen naar reportages. Het boek bevat zóveel verhalen en foto’s dat je het niet in een middag hebt bekeken/gelezen. In het boek vind je niet alleen maar fotografen, maar er wordt ook aandacht besteed aan onder meer beeldende kunst en cartoons. Ook staan er kortverhalen in. Dit is een slimme en fijne afwisseling tussen alle foto’s door.

Twee covers

Het boek is verkrijgbaar met twee verschillende covers, de inhoud is hetzelfde. Eén cover is gemaakt door Jaroslav Wieczorkiewicz. De Londense fotograaf werkt het liefst met melk en maakt daar prachtige jurken mee. Ook leuk om te lezen is de manier hoe hij te werk gaat, want verderop in het boek zijn nog meer foto’s van hem te bewonderen. Snoecks 2015 Limited Edition heeft een cover geschoten door Jan C. Schlegel. Hij maakte indringende portretten van leden van afgelegen volksstammen. Prachtig! Deze portretten springen er tussen alle andere reeksen uit.

Aanrader

Snoecks 2015 is een mooi vormgegeven en interessant fotoboek. Naast foto’s wordt er ook aandacht besteed aan beeldende kunst en literatuur. Een goede afwisseling als je het ons vraagt. Iedere bladzijde is het lezen waard en iedere foto is het bekijken waard. De veelzijdigheid is enorm en daarom is het boek ook zo interessant. Sommige foto’s zetten je aan tot denken, anderen laten je lachen of misschien wel even gruwelen.

Het boek is hier te bestellen en kost €19,90.

Weekwinnaar

Iedere vrijdagmiddag selecteren we enkele mooie en leuke foto’s uit onze lezersgallery. Deze plaatsen we in de fotoselectie van de week. Tot en met vrijdag 26 december wint de weekwinnaar Snoecks 2015. Dus je staat vanaf nu niet alleen meer met je foto een week bovenaan de Starter Facebookpagina, maar je wint ook een mooie prijs. Dit moet zeker voor nóg meer motivatie zorgen, dus insturen maar! 

Met dank aan Scriptum voor het beschikbaar stellen van de prijzen.

afbeelding van jantsje bron

geweldig dat ik dit boek krijg, super!