Beginnen met naaktfotografie

Beginnen met naaktfotografie

Redactie 3138
Je hebt het idee gekregen om met naaktfotografie te beginnen. Leuk, maar toch ook wel heel erg spannend! Maar hoe begin je nu precies? Wij duiken eens dieper voor je in dit onderwerp.

Naaktmodel

Het begint natuurlijk bij wat voor model je graag zou willen hebben voor je shoot. Welke huidskleur, leeftijd, wil je een slank, gespierd of juist vol model? Storen piercings en tatoeages, of ben je daar juist naar op zoek? Misschien ken je deze persoon wel en wil hij/zij jou graag eens helpen. Zo niet, dan moet je gaan zoeken. 

Klop niet aan bij een modellenbureau. Vaak zien zij naaktshoots niet zo zitten en ook werken ze bijna nooit samen met amateurs. Vaak brengen de foto’s geen meerwaarde voor hun portfolio, dus weigeren ze.

Wél kun je terecht op bijvoorbeeld ModelMayhem. Dit is een site waar veel freelance modellen, fotografen, visagisten, etc, zich aanbieden. Hier zou je zelf een oproep kunnen plaatsen, maar ook kun je zoeken naar jouw perfecte model, door effieciënte zoekcriteria in te vullen. Op social media, zoals bijvoorbeeld Facebook, kun je ook erg gemakkelijk jouw model vinden. Bijvoorbeeld groepen als ‘Modellen en fotografen’, ‘Modellen, fotografen en visagisten’ of ‘Artistiek naakt in België’ zijn handige plekken om dit soort oproepjes te plaatsen.

Beginnen met naaktfotografie

Foto gemaakt door Erik Bolding

Negatief

Je moet er natuurlijk wel vanuit gaan dat je niet altijd reactie krijgt óf dat deze ook negatief kan zijn. Naaktfotografie blijft vaak toch een stempel hebben waar niet veel modellen op zitten te wachten. Daarbij heb je natuurlijk ook het feit dat mooie modellen zoveel aanvragen krijgen, dat ze soms gewoon niet reageren. Blijf altijd vriendelijk, zorg dat je bericht opvalt en plaats ook voorbeelden van jouw fotografie, zodat mensen weten wat ze kunnen verwachten.

Maar je zou ook een negatief antwoord kunnen verwachten omdat de modellen twijfelen. Ze vinden zichzelf bijvoorbeeld niet goed genoeg of zijn verlegen en hebben angst voor de camera. Leg dan bijvoorbeeld uit dat je schoonheid zoekt, maar geen perfectie en waarom jij het model zo goed bij jouw serie vindt passen. En als een model onzeker is, kun je vertellen dat jij daar ook nog een stukje onzekerheid bij draagt. Jij moet immers de shoot goed gaan laten verlopen!

De shoot

De kans is best groot dat het model vraagt of zij iemand mee mag nemen naar de shoot, om haar te steunen. En hoewel je het misschien niet ziet zitten om een vriendje of moeder erbij te hebben, is een angstig model ook niet alles. Daarbij kan het een verkeerde indruk geven als het niet mag. Zorg dat je netjes blijft en dat je het vertrouwen van een model wint. Dan zal de shoot altijd makkelijker verlopen.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie