Beehive ophang oplossing op Kickstarter

Jooshua Franssen 45546
Het ophangen van een canvas of foto aan de muur vraagt een bepaalde techniek om het altijd kaarsrecht op te hangen. Beehive lost dit op met een speciale ophang methode. Door middel van een speciaal raster zijn scheve canvassen verleden tijd. Het project heeft inmiddels op Kickstarter al zo'n 17.000 dollar opgehaald.

Het ophangen van een nieuwe foto of canvas aan de muur vraagt om secuur werk. Je wilt immers dat het mooi en keurig recht hangt, vooral als het een bijzondere foto is. Dit betekent dat je vaak moet uitmeten, een waterpas nodig hebt en een goede portie geduld. 'Beehive' moet dit probleem oplossen, doormiddel van een handig honingraster, voor het ophangen van je werk aan de muur.

Direct ophangen

Beehive is een zeer simpel concept. Het speciale raster zorgt er voor dat je gemakkelijk aanpassingen kunt maken aan de hoogte en hoek van je foto, zonder daarbij opnieuw een schroef of spijker in de muur te hoeven slaan. Je plaatst twee Beehive hangers op het frame naar keuze. Om het ideale montagepunt te bepalen zit er op elk raster een speciaal positioneringspunt. Houd je canvas ongeveer op de hoogte waar je deze wilt hangen en druk vervolgens de hoeken stevig in de muur. Hierdoor blijven er twee kleine markeringen achter, zodat je precies weet waar je de ophangpennen moet plaatsen. Plaats de pennen in de muur en hang vervolgens je werk naar keuze op.

Snel voor gipsplaat

Heb je thuis veel gipsplaten muren, dan heb je geluk. De speciale ophangpennen bevestig je met gemak in een gipsplaten muur. Het ontwerp moet zo'n 30lbs, omgerekend 13.5 kg, kunnen dragen en is hiermee sterk genoeg voor elk gemiddelde canvas. Heb je geen of weinig gipsplaten muren en wil je toch gebruik maken van de Beehive ophang oplossing? Geen probleem, in de faq (frequently asked questions, veel gestelde vragen) staat vermeld dat het ophangen in een houten, gestucte of betonnen muur ook mogelijk is, maar hiervoor zul je wel even een gaatje moeten boren, voordat je de ophangpennen bevestigd.

Kickstarter

De Beehive Picture Hangers komen in Original en Max uitvoering, repectievelijk ±38mm en 49.2mm breed, waarbij de Max uitvoering bedoeld is voor grotere en zwaardere frames en/of canvassen.  Vanaf 25 dollar (22 euro) kun je het project steunen en krijg je negen Beehive Max of 12 Beehive Original sets er voor terug. Verzendkosten buiten de Verenigde Staten bedraagt 25 dollar, dus voor een totaalbedrag van 50 dollar (44 euro) worden ze bij je op de deurmat geleverd. De verwachte levertermijn is begin juli 2015.


Beschikbare mogelijkheden

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua