Zo leg je details vast bij een bruiloft

Bruidsfotografie: De details vastleggen, hoe doe je dat?

Lisa van Acquoij 303
Bij bruidsfotografie willen we meestal veel verschillende en lichte foto’s, maar we hebben geen tijd om een hele studio op te bouwen. In dit artikel bespreken we een aantal tips die jou helpen om de volgende keer nog betere details te fotograferen!

Door gebruik te maken van daglicht en een (witte)reflector kan je de details in je foto’s goed naar voren laten komen. Zorg er voor dat de reflector dicht bij je accessoires staat. Hierdoor zie je het wit van de reflector terug in de spiegelende oppervlakten en haal je donkere tonen weg, daardoor is er nog meer detail te zien!

De schoenen en de bloemen

Wanneer je een mooie lichtinval gevonden hebt (tip: meestal dicht bij een groot raam), kan je ook hier gebruik maken van de reflector. Meestal hebben reflectoren ook een zilveren kant. Dit zorgt voor zacht licht. Perfect voor de schoenen en de bloemen.

De jurk

Een mooie achtergrond om een jurk te fotograferen is door hem voor het raam te hangen. Dit creëert vaak een mooi silhouet door de grote hoeveelheid tegenlicht. De details wil je alleen ook zien! Hiervoor kan je gebruik maken van een Flashbender. Dit is een opzetstuk voor je externe flitser en hiermee worden de details mooi uitgelicht. 

De ring

Bij het fotograferen van de ring is het belangrijk dat je een plek kiest met veel licht. Helaas is ook dit vaak de plek met de meeste schaduwen en het contrast. Door gebruik te maken van de Flashbender zorg je dat die nare schaduwen verdwijnen en de details goed tot zijn recht komen.

Snap je het nog niet helemaal of ben je benieuwd naar de specifieke gebruikte producten? Bekijk dan het filmpje van Erik Valind, waar hij het nog een keer aan je uitlegt! Ga naar de video

 

 

 

afbeelding van Lisa van Acquoij

Lisa van Acquoij | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Lisa