Behind the scenes van een Instagram foto

Sterre Hartjes 357
Het maken van de perfecte Instagramfoto is een must voor velen. Alles draait om likes en comments. Maar hoe zie je er uit bij het maken van de foto? Fotograaf Kai Böttcher laat het zien.

Rare gadgets, maar een mooi resultaat

Je wringt je in de gekste bochten voor de foto en gebruikt de raarste attributen om de perfecte Instagram foto te maken. Zelf ben ik trots gebruiker van gekleurde vuilniszakken, aluminium- en vershoudfolie. Het resultaat ziet er goed uit, maar achter de schermen ziet het er vooral heel gek uit.

Groei van Instagram

Fotograaf Kai Böttcher deelt zijn werk voor het grootste deel via Instagram. Omdat Instagram zo is gegroeid in de afgelopen jaren en er best veel commotie is rondom 'Insta-modellen', heeft Kai Böttcher de behind the scenes van zijn shoots gedeeld om te laten zien hoe raar het er soms uit ziet. Ook wil hij hiermee laten zien dat het werk van een fotograaf zwaar kan zijn.

Digitale kunst en grafisch design

Kai Böttcher is een fantastische fotograaf die zich voornamelijk bezighoudt met modellenshoots. Zijn liefde voor fotografie begon al toen hij 14 jaar oud was. Hij bewerkte foto's van klasgenoten en werd uiteindelijk ingehuurd als freelancer door grote bedrijven. Naarmate hij ouder werd, ging hij zich steeds meer verdiepen in digitale kunst en grafisch design. Kai Böttcher werd ook geïnteresseerd in het maken van portretten, omdat hij het prachtig vond om de emotie van een model vast te kunnen leggen. Zijn fotografie is erg kleurrijk en zit vol met bokeh en betoverende kleuren.

Lees ook: Zijn we verslaafd aan Instagram likes?