Apple kondigt nieuwe iPhone aan

Sterre Hartjes 360
Apple heeft dinsdag avond, naast andere nieuwe producten, ook de nieuwe iPhone aangekondigd. De iPhone 11, 11 Pro en de 11 pro max.

De iPhone 11

De telefoon is een vervolg op de Xr die vorig jaar verscheen. De iPhone werkt nu met de A13 Bionic processor, een snellere versie van de A12 die in voorgaande iPhones te vinden is. De slimme techniek die komt kijken bij deze processor  zorgt ervoor dat de nieuwe iPhone serie een langere batterijduur heeft. Naast de langere batterijduur, verdwijning van 3D-touch en het verbeteren van de face-ID, komt de iPhone 11 in 6 verschillende kleuren: zwart, groen, geel, paars, rood en wit. Wat grote betreft blijft de iPhone 11 redelijk hetzelfde. Met een LED scherm van 6.1 inch blijft hij even groot als de iPhone Xr.

Camera

Een dubbele camera die wel te vinden is op de iPhone 11 in tegenstelling met de Xr.

  • De bovenste camera is een groothoek camera: diafragma ƒ/1.8  
  • De Onderste een ultragroothoek camera: diafragma ƒ/2.4 en beeldhoek 120°.

Naast de wide-angle lenzen heeft de telefoon een speciale nachtmodus voor fotografie. Hiermee worden onderbelichte foto's egaal en zonder ruis belicht.

De iPhone 11 heeft een startprijs van €809,-

De iPhone 11 Pro en Pro max

Ook de Pro-modellen worden aangestuurd door de A13 processor. De 11 Pro krijgt een oledscherm van 5.8 inch en de Pro max een oledscherm van 6.5 inch. Veder is de telefoon gemaakt van metaal en glas. De achterkant van de Pro-modellen hebben een matte afwerking. De iPhone pro en Pro Max worden geleverd met een snel lader.

Triple camera

Het opvallendste van de iPhone 11 Pro en Pro Max zijn echt wel de camera's. De telefoon is voorzien van drie camera's. Alle drie de camera's hebben 12 megapixels.

  • Aan de zijkant de ultragroothoek camera: diafragma ƒ/2.4 en beeldhoek 120°.
  • De bovenste  is de groothoek camera:  diafragma ƒ/1.8 
  • De Onderste is de telelens camera: diafragma  ƒ/2.0

In de loop van het jaar komt er een nieuwe update voor deep-fusion foto's. De camera maakt negen foto's achterelkaar en plakt deze over elkaar heen voor het beste resultaat.

De iPhone 11 Pro heeft een startprijs van €1159,-

De iPhone 11 Pro Max heeft een startprijs van €1259,-

Lees ook: Basis fotobewerking voor iPhone