Hoe poseer je als stelletje?

6 stelletjes fotografie poses

Eefke Burg 2878
Met dit mooie weer trekken vele stelletjes erop uit om samen een foto te maken. Hoe kan je voorkomen dat jouw foto dezelfde soort foto wordt als alle andere foto’s die je van stelletjes ziet? Bekijk hier 7 unieke poses die je als stelletje kan innemen.

Stelletjes pose 1: Samen liggen op het gras

Een pose die stelletjes spontaan als lief gemaakt kan worden is een shot waarbij de ene persoon boven de ander ligt in het gras. Ook leuk kan zijn om een headshot samen te maken: waarbij je recht van boven de hoofden bij elkaar legt, waarbij de ene persoon van links het shot inkomt en de andere persoon vanaf rechts het shot inkomt. Vanwege de scherptediepte gaat een dergelijke foto ook meer leven. (Zie voor het voorbeeld de foto bij dit artikel). 

Stelletjes pose 2: optillen bij de ondergaande zon

Tsja, een van beiden moet wel een stuk sterker zijn om deze pose te kunnen maken. Vaak tilt de man in dit geval de vrouw op en het stelletje wordt van achter gefotografeerd. Zorg ervoor dat je een mooie ondergaande zon meepakt, of een mistige omgeving, dan heb je meteen een mooie sfeer in je foto.

Stelletjes pose 3: de handen vormen een hartje

Veel mensen kennen de pose waarin twee handen ineengevouwen zijn. Een leuke afwisseling is om een keer samen op de foto te gaan en met twee handen een hartje te maken.

Lees ook: Old school: foto omzetten naar tekening met Etch-a-Sketch

Stelletjes pose 4: klimmen!

Stelletjes poseren vaak wat stijfjes. Veel leuker is het om samen ergens in te klimmen en dan de interactie tussen jou en je partner te kunnen zien.

Stelletjes pose 5: tillen vanaf de zijkant

Hadden we al gezegd dat je sterk moest zijn voor een aantal van deze stelletjes foto’s? Nou dan weet je het nu wel. Als je toch bezig bent met de stelletjes pose 3, laat je dan ook fotograferen van de zijkant. Dan krijg je weer een heel ander beeld.

Stelletjes pose 6: een point of view foto

Als je ergens naartoe gaat en je wil ook nog wat meekrijgen van de omgeving, dan is het leuk om een point of view foto te maken van één van beiden, terwijl de hand van de andere persoon wordt vastgehouden. In onderstaand voorbeeld kijkt de vrouw weg, leuk is het ook om juist naar de camera te kijken.

Heb je zelf nog leuke poses? Deel ze met ons!

afbeelding van Eefke Burg
Door: EefkeBurg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke