Wat fotografeer je in de zomer?

6 onderwerpen om te fotograferen in de zomer

Aimée van Vuuren 268
Het is warm, plakkerig en vaak heb je niet zoveel fut. Als fotograaf wil je toch blijven fotograferen. Wat ga je fotograferen in de zomer? Wij helpen je met 6 onderwerpen ter inspiratie.

Dagjes uit

In de zomer ga je er lekker vaak op uit. Een dagje naar het strand, het bos of attractiepark. Allemaal goede onderwerpen om te fotograferen. Achter foto’s zitten immers herinneringen en wat wil je nou liever dan je dagje uit herinneren en foto’s terugkijken?

Insecten

In de zomer komen de insecten naar buiten. De vervelende wesp die constant om je heen blijft zoemen en de mooie libellen bij een slootje. Het is prachtig om de natuur op de foto te zetten tijdens de zomer. Als de zon goed staat komen de kleuren goed tot hun recht.

Portretfoto’s in de zomer

Je kan overal portretfoto’s maken, zowel in de studio als ergens buiten. Als je klant graag buiten gefotografeerd wilt worden, kan je dit doen tijdens het gouden uurtje. Rond dit uurtje is de zon erg zacht en warm van toon. Dit geeft een mooi effect aan je portretfoto’s.

Landschappen

Naast in de natuur fotograferen is het ook erg mooi om tijdens de zonsopgang- of ondergang landschappen te fotograferen. De omgeving ziet er anders uit dan in de winter. Het frisse groen, het heldere blauw… het kan zorgen voor de mooiste, meest creatieve plaatjes.

Sterrenfoto’s

In de zomer zijn de nachten over het algemeen helder of minder bewolkt. Je kan daardoor beter in de zomer foto’s maken van sterren vergeleken met in de winter. Je hebt daarvoor alleen een heldere lucht, camera, statief en afstandsbediening nodig. Lees hier het artikel voor meer informatie voor het fotograferen van sterren.

Vakantie

Naast een dagje uit kan je natuurlijk ook op vakantie gaan in de zomer. Neem je digitale fotocamera nee op vakantie om de reis vast te leggen. Maak niet alleen foto’s van het uitzicht maar ook van de details in de omgeving, de lokale mensen en de cultuur.

Zit je nog steeds zonder inspiratie? Doe dan wat inspiratie op voor fotografie.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée