Had jij hier aan gedacht?

5 goedkope dingen die elke fotograaf moet hebben

Tieme Snijders 1708
Matt Haapoja deelt met ons 5 dingen die erg goedkoop zijn (20 euro of minder) die elke fotograaf in huis zou moeten hebben. In eerste instantie zou je je misschien afvragen waar je ze voor nodig hebt, maar ze kunnen behoorlijk handig zijn!

Bongo

Wat dacht je van Bongo Ties. Deze handige elastiekjes met bamboestukjes aan het uiteinde houden je spullen bij elkaar. Zo raak je het minder makkelijk kwijt

Diffuus

Een douchegordijn? Ook erg handig! Een wit douchegordijn is een goedkoop hulpmiddel om licht diffuus te maken. Erg handig voor in de studio.

Klemmen

Klemmen zijn ook erg handig. Mocht je een achtergrond ergens aan vast moeten klemmen komen ze best goed uit, en ze zijn ook niet duur.

Filters

Filter step ringen. Ze kosten bijna niets, ze kunnen je zelfs een hoop geld besparen. In plaats van verschillende dure (ND)filters te moeten kopen kan je er voor kiezen de grootste te kopen. Met filter step ringen kun je dit filter dan ook bevestigen op een lens met een kleiner diameter.

Plakband

En als laatste tape. Tape kan een uitkomst zijn mocht je iets willen markeren. Met name Gaffer tape is handig. Dit is wat sterker dan normaal tape, en laat minder gebruikssporen achter als je het ergens van af haalt.

Bekijk de video die bij dit artikel hoort hieronder: