tips voor smartphonefotografie

5 fotografie tips voor ‘gelikete’ smartphone foto’s

Christel  de Wolff 1167
Tegenwoordig hoef je geen eigenaar te zijn van een luxe en dure camera om gelikte foto's te maken. Met jouw smartphone kun je op ieder moment van de dag, waar je ook bent, een geweldig plaatje schieten. Wil je meer uit jouw foto's halen en de meeste gelikete foto's maken met jouw smartphone? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet om geweldige foto's te maken met jouw smartphone.

Compositie

De compositie van de foto blijft toch altijd een van de belangrijkste factoren van succes. Klik niet zomaar in de rondte, maar neem eens de tijd om te kijken naar wat je wilt fotograferen. Wat gebeurt er als je een stap naar achteren neemt voordat je foto maakt, of wanneer je de foto van onderen maakt. Een goede compositie is de eerste stap in de goede richting van een geweldige smartphone foto.

Oefening baart kunst

Het voordeel van een smartphone camera, is dat je altijd en overal foto's kunt maken. Je hebt jouw smartphone altijd bij je en ieder inspirerend moment kun je vastleggen. Maak hier dan flink gebruik van. Maak liever te veel dan te weinig foto's wanneer je beter wilt worden en de beste foto's wilt maken. Je komt er dan vanzelf achter wat werkt en wat niet. Bescherm jouw smartphone met A7 2018 hoesjes wanneer je op stap gaat om te fotograferen. Zo kan jouw telefoon tegen een stootje.

Filters op je smartphone 

Wil je weinig moeite hoeven doen om een mooie foto te maken? Een filter kan jouw standaard smartphone foto eenvoudig een stuk interessanter maken. De kleuren komen beter uit en jouw foto ziet er direct een stuk beter uit. Zorg ervoor dat je niet te ver gaat, zodat dat jouw foto niet onnatuurlijk gaat ogen. Less is more!

Het juiste licht

Licht is van groot belang voor het succes van de foto. Maak je een portretfoto met tegenlicht, dan is jouw onderwerp enorm donker. Draai je 180 graden en maak je dan de foto, dan is het onderwerp perfect belicht. Speel met het licht en ontdek hoe gaaf jouw foto kan worden met de juiste belichting.

Inspiratie

Wie maakt er volgens jou geweldige foto's? Het is goed om inspiratie op te doen van grote voorbeelden. Je kunt proberen de foto's na te maken of op eigen manier te reconstrueren. Het is een manier om meer te leren over fotografie en een perfecte manier om inspiratie op te doen voor jouw smartphone foto's.

Smartphone foto's

Vandaag de dag kun je ver komen met jouw smartphone. Zeker van de meest recente modellen smartphones zijn de camera's van het hoogste niveau. Ga naar buiten en start met foto's maken. Oefening baart kunst en dat geldt ook voor smartphone fotografie!

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel