4 camera-accessoires die je niet goedkoop moet kopen

4 camera-accessoires: niet goedkoop kopen

Aimée1 692
Bij aanschaf van een camera heb je de mogelijkheid om accessoires te kopen. Veel van deze camera-accessoires kunnen goedkoop aangeboden worden maar zijn niet altijd even betrouwbaar. Hier een lijst met 4 camera-accessoires die je beter niet goedkoop kan kopen.

Camera-accessoire 1: Draagriem

De draagriem is waarschijnlijk de meest bekende camera-accessoire. Als je een camera koopt kan je er namelijk altijd voor kiezen om er een draagriem bij te kopen. Er bestaan natuurlijk goedkope varianten van een draagriem. Een goedkope variant hoeft niet altijd te betekenen dat deze automatisch van slechtere kwaliteit is, maar bij het kopen van een draagriem moet je wel nagaan dat deze riem honderden tot duizenden euro’s moet vasthouden.

Camera-accessoire 2: Statief

Een statief zorgt voor scherpere foto’s omdat de trillingen, die veroorzaakt worden door je bovenlichaam tijdens het vasthouden van de camera, zullen verminderen. Ook bij dit camera-accessoire gaat het om het beschermen van je camera. Goedkope statieven staan erom bekend dat ze na enige tijd niet meer heel stevig en veilig zijn. Loop dus niet het risico om de camera te beschadigen door een goedkope alternatief te kopen. Bij dit camera-accessoire is het aanbod erg groot dus oriënteer en investeer goed in een veilig en betrouwbaar statief.

Lees hier meer over de aanschaf van een statief.

Camera-accessoire 3: Geheugenkaarten

Dit camera-accessoire is misschien wel de belangrijkste. Op geheugenkaarten staan namelijk al je foto’s en video’s opgeslagen. Er zijn een groot aantal merken onder de geheugenkaarten waarvan de goedkopere versies goed werken. Daarnaast zijn er ook genoeg grote, bekende merken die geheugenkaarten verkopen waarvan de kwaliteit niet altijd even goed is. Wees dus bij dit camera-accessoire goed opgepast en zorg ervoor dat je genoeg geheugenkaarten in je bezit hebt.

Foto: Lisa Fotios

Camera-accessoire 4: Batterijen

Bij aanschaf van een camera zit er al een batterij in de camera maar het is altijd handig om er meer op zak te hebben. Bij dit camera-accessoire kun je ervoor kiezen om de authentieke batterijen te kopen. Deze zijn overigens wel een stuk duurder dan de batterijen die derde partijen aanbieden.

Bij sommige batterijen van derde partijen is er bijna geen verschil in de hoeveelheid stroom die ze geven in vergelijking met de authentieke versies. Weliswaar worden camera’s steeds slimmer en zullen zij ‘’nep-batterijen’’ van derde partijen gaan detecteren en afstoten wanneer ze verwisseld worden met de authentieke batterijen van het cameramerk.

Bij aanschaf van een camera moet je dus goed opletten met het kopen van de bovengenoemde accesoires. Om verzekerd te zijn van een lange levensduur van je camera is het aan te raden om deze accessoires niet goedkoop aan te schaffen.

Lees ook ons artikel over de alledaagse accessoires die een plek in je fototas verdienen.

Tags: camera-accessoire, camera, accessoires, niet goedkoop kopen

afbeelding van Aimée1

Aiméevan Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanAimée