3D-foto's zonder rood-blauwe bril

Sterre Hartjes 252
3D-beelden zijn altijd erg gaaf om te zien. Gelukkig is er nu aan manier waardoor je heel makkelijk zelf 3D-foto's kan maken. Dankzij de LucidPix app kan jij met welke telefoon dan ook super leuke 3D-foto's maken.

Misschien heb je wel eens een 3D-foto op Facebook gezien, zo eentje waarbij je je telefoon moet bewegen en dan zie je meer diepte. Misschien vroeg je je af hoe dat gemaakt wordt. Met de nieuwe LucidPix-app is dit nu heel makkelijk. Voorheen werden dit soort foto's vaak gemaakt via Photoshop. Dit was altijd een lastige en lange klus. Nu kan je heel makkelijk met je telefoon een 3D-foto maken en kan je hem ook heel makkelijk delen.

3D-foto's met AI

De app maakt gebruik van AI in plaats van dieptesensoren om gewone platte 2D-foto's om te zetten in 3D-afbeeldingen die je kunt gebruiken op Facebook. Ook kan je 3D-frames toevoegen aan je foto om meer diepte toe te voegen aan een verder platte afbeelding. De app heeft nog wat kleine verbeterputjes hier en daar, maar dat is ook niet heel gek voor een nieuwe app. De officiële lancering van de app is in het voorjaar van 2020. Voor die tijd hoopt LucidPix de problemen te hebben opgelost. Via de app kan je nieuwe foto's maken of foto's uit je galerij omzetten in een 3D-foto. Aan de foto's kan je een 3D-frame toevoegen waardoor de foto een duidelijker 3D-effect krijgt.

Lange hoofden en verwarrende achtergronden

Als je bedenkt dat de app alleen werkt op basis van 2D-gegevens en het enkel een gok doet, doet de app het niet zo slecht. Het doet het redelijk goed. Het is wel belangrijk dat je de foto bewerkt in de app wanneer je je telefoon zoals gebruikelijk vasthoudt. Leg de telefoon niet neer tijdens het bewerken want nadat je je telefoon oppakt is de hele foto anders. Sommige resultaten zijn absoluut niet zo goed als anderen. Zo krijgen meerdere mensen bij het testen een heel gek en lang hoofd. Zoals al eerder vermeld, gaat het nog even duren voordat de app officieel wordt gelanceerd. De app kan nog niet zo goed zien wat een hoofd is en wat de achtergrond is. Hopelijk is de AI verbeterd zodat de 3D-foto's nog beter worden.

LucidPix is te downloaden via de Google Play Store  en via de Apple AppStore. Bekijk meer informatie over de app via de website van LucidPix.

Lees ook: Zweven in je foto zonder Photoshop