EISA-awards 2019

2 EISA-awards voor Nikon

Christel de Wolff 203
Nikon heeft van EISA twee prestigieuze awards mogen ontvangen. Zowel de Nikon Z 6 als de Nikkor Z 24-70mm f/2.8S vielen in de prijzen.

De EISA-awards worden gekozen en toegekend door een gerenommeerde jury bestaande uit redacteuren van 55 internationale tijdschriften op het gebied van consumentenelektronica. De genomineerden worden geselecteerd op basis van de door consumenten gewenste kenmerken en klasse.

EISA-award voor Nikon Z 6

De EISA-vakjury heeft de Nikon Z 6 uitgeroepen tot Camera of the Year. Dit gebeurde volgens zeggen van de jury door de 'uitmuntende bediening en robuste constructie die uitstekende beelden produceert in bijna elke opnamesituatie.' Ook was de jury erg te spreken over het autofocussysteem met oogherkenning en de grote en scherpe elektronische zoeker die zeer accurate voorvertoningen laat zien. Geconcludeerd werd dat de Nikon Z6 'gewoon de beste allround camera voor serieuze fotografen is'. 

Natuurlijk is het geen verrassing voor ons dat de Nikon Z6 geliefd is. Wij gaven de spiegelloze camera zelf ook al een digifoto Starter Zeer Goed Award. Lees de review hier

Nikkor Z 24-70mm f/2.8S wint EISA-award

Ook de Nikkor Z 24-70mm f/2.8S wist de jury te overtuigen. Het is een professioneel standaardzoomobjectief voor het Nikon Z-systeem. 'Dit solide en robuuste objectief gebruikt Nano Crystal Coat en de nieuwe ARNEO Coat om lichtvlekken en beeldschaduwen te verminderen, terwijl de voorste en achterste elementen een fluorcoating hebben die stof, olie en vocht afstoot. Ook viel het objectief op in het gebruikersgemak. Zo was de jury erg te spreken over de aanpasbare instelring waarmee je zelf het diafragma of de belichtingscorrectie eenvoudig kunt aanpassen. De jury concludeerde dat het objectief vanwege de hoge optische prestaties en het aantrekkelijke bokeh dé perfecte partner is voor camera's uit de Nikon Z-serie

Over de EISA-awards

De EISA-awards worden jaarlijks gekozen en toegekend door een gerenommeerde jury bestaande uit redacteuren van 55 internationale tijdschriften op het gebied van consumentenelektronica. De genomineerden worden geselecteerd op basis van de door consumenten gewenste kenmerken en klasse. Er werden maar liefst 22 EISA-awards uitgereikt en naast Nikon vielen ook Sony, Fujifilm, Sigma, Tamron, Canon en Panasonic in de prijzen. Meer informatie over de EISA awards en in het bijzonder de winnende fotocamera's, objectieven en accessoires vind je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel