Winterse landschapsfotografie met een drone

Winterse landschapsfotografie met een drone

Senta Bemelman 1815
Winterse landschappen zijn een prachtig onderwerp om vast te leggen. Zoek de hoogte op en gebruik een drone om de prachtige natuur in beeld te vangen!

Met een drone kun je niet enkel leuke videobeelden maken, maar ook gave foto’s. Gebruik deze tips tijdens het fotograferen!

Opletten

Voordat je enthousiast je drone de lucht instuurt, is het belangrijk om te kijken of het op jouw locatie mag. Er zijn namelijk regels opgesteld rond het recreatief gebruik van drones. Lees hier waar je rekening mee dient te houden.

RAW

Fotografeer in RAW. Dit formaat foto is groter, waardoor je meer details kunt bewerken. Let ook op de witbalans wanneer je fotografeert. Bij landschappen met vorst of sneeuw kan een overbelichtte foto snel voor komen.

Warm

Zorg dat je zelf warm aangekleed bent als je in winterse omstandigheden gaat vliegen en fotograferen met je drone. Omdat je niet beweegt en in opperste concentratie de drone bestuurt, kun je onderkoeld raken. Gebruik ook tips uit de onderstaande video voor een perfecte landschapsfoto!

afbeelding van Senta Bemelman

SentaBemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSenta