WWF-Frans Lanting Photo Award 2018

Wint jouw natuurfoto de WWF-Frans Lanting Photo Award?

Christel de Wolff 327
De WWF Frans Lanting Photo Award is een unieke fotowedstrijd om natuurfotografen en -liefhebbers van alle leeftijden te inspireren. Internationaal topfotograaf en ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds Frans Lanting verbond er niet voor niets zijn naam aan. Ook jij maakt kans om deze Award te winnen, je kunt je foto nog tot 17 september insturen!

Fotoreis naar Zambia

Koen Hoekemeijer, de winnaar van 2017 (zijn foto zie je hierboven) reisde samen met jurylid en natuurfotograaf Jasper Doest af naar de Galapagoseilanden waar het Wereld Natuur Fonds een project heeft lopen. De winnaar in de catagorie 18+ van dit jaar mag voor het Wereld Natuur Fonds de natuurbeschermingsactiviteiten in Zambia vastleggen. Daarnaast zijn er nog bijzondere fotoprijzen weggelegd voor de publieksprijs, de categorie Youngh Talent en de catagorie Kids.

Wat kun je winnen? 

 • De winnaar van de categorie Volwassenen wordt beloond met:
 • De WWF-Frans Lanting Photo Award
 • Een projectreis naar Zambia om het werk van het Wereld Natuur Fonds te fotograferen
 • Foto wordt getoond in expositie
 • Een publicatie in het WWF-Fotoboek

De winnaars van de categorie Kids, Young Talent en de Publieksprijs worden beloond met:

 • De Photo Award passend bij de categorie
 • Foto wordt getoond in expositie
 • Een tocht boven Nederland met de WWF-luchtballon
 • Een publicatie in het WWF-Fotoboek
 • Een meet & greet met Jasper Doest
 • Een verblijf in Center Parcs

Foto: Mees van Eerd

Waar is de jury naar op zoek?

De Photo Award is opgedeeld in drie categorieën: Volwassenen (18+), Young Talent (13-17) en Kids (6-12). Wil je indruk maken, dan is het goed om te weten waar de jury naar op zoek is. Het team bestaande uit Frans Lanting zelf, Humberto Tan, Jasper Doest, Marieke Wiegel, Kim Feenstra en Christiaan van der Hoeven, zoekt naar foto’s die laten zien hoe mooi de natuur is, of juist hoe kwetsbaar. Daarbij mag de invloed van mensen ook worden getoond.  Je hoeft hiervoor niet ver op reis, want Wereld Natuur is ook in Nederland te vinden.

Meedoen?

Je kunt nog tot 17 september 2018 foto's insturen via wwf.nl/photoaward. Het is belangrijk dat je foto een verhaal vertelt. Wat zie je? Het gedrag van een dier, een natuurverschijnsel, de invloed van mensen op natuur? Elke deelnemer kan maximaal 5 foto's insturen. Per categorie kiest de jury de beste 10 foto's. Op de in totaal 30 foto’s die door de jury zijn genomineerd kan in de stemperiode (najaar 2018) gestemd worden voor de publieksprijs. De in totaal 4 winnaars worden vervolgens eind 2018 door de jury bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in het Fotomuseum.

Foto: Robin van Kuik

Stuur nu je foto in!

  Foto's insturen kun je via deze link. Ook zie je er de inzendingen tot nu toe. Kun je nog wel wat tips & tricks gebruiken voor het maken van een mooie foto? Kijk dan hier voor advies van onder andere Frans Lanting himself!

  Openingsbeeld: Koen Hoekemeijer

  afbeelding van Christel de Wolff

  Christel de Wolff | Redacteur

  Bekijk alle artikelen van Christel