Winnaar bekend Hasselblad X You prijs

Winnaar bekend Hasselblad X You prijs

Eefke Burg 391
De winnaar van de Hasselblad X You prijs is bekend gemaakt. De afgelopen drie maanden werden er 12 wekelijkse winnaars geselecteerd over de gehele wereld, waaruit een overall winnaar is geselecteerd. De diverse fotografen hadden elk hun eigen manier van fotograferen, een eigen kleurenpalet en het verhaal achter wie ze zijn. Clarissa Bonet ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor.

Winnaar Hasselblad X You Prijs

Clarissa Bonet die opviel met haar prachtige modestraatportret, won een Hasselblad 907X special edition en mocht voor het ophalen van haar prijs afreizen naar het hoofdkantoor van Hasselblad in Gothenburg Zweden. Andere weekwinnaars kwamen uit de hele wereld: onder andere verschillende landen in Europa, China en de Verenigde Arabische Emiraten.

Grand Prize winnaar Clarissa Bonet

‘Voor mij onderscheidt dit beeld zich door de combinatie van de onderwerpen en het genre – mode versus straat – dit alles met een duidelijke focus op het model,’ aldus Hasselblad-expert Jorge de la Torriente. ‘Er is zoveel te bekijken en toch is er nog steeds een sterke focus als je het beeld bekijkt. Erg mooi gedaan.’

De winnaars van de weekprijs ontvingen een XCD-objectief en accessoires van Peak Design en Polar Pro. Clarissa Bonet won naast de camera ook nog een Peak Design Travel Collection-tas naar keuze en het PolarPro Summit filtersysteem en extra QuartzLine-filter.

Hieronder zijn alle weekwinnaars te bekijken.

Over de Hasselblad 907X Special Edition

De limited edition van de Hasselblad 907X Special Edition is de kleinste midden formaat camera ooit, met een gewicht van slechts 206 gram. Op de achterkant staat ‘op de maan sinds 1969,’ de camera is dan ook opgedragen aan de eerste Hasselblad-camera’s die de landing op de maan documenteerden. De Hasselblad 907x is extreem dun, lichtgewicht en gebouwd om gemakkelijk te kunnen combineren met de CFV II 50C.

Foto Julius Hirtzberger, Wenen, Oostenrijk, weekwinnaar

Foto Bian Love, Los Angeles, VS, weekwinnaar

Foto Björn Ceder, Jönköping, Zweden

Foto Jean Michel Voge, Millancay, Frankrijk

Foto Jacob Degee Warschau, Polen

Foto Saeed Nassouri, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

Foto Matthew NG, Hong Kong, China

Foto Rajiv Bhambri, Melbourn beach, VS

Foto Martin Kubečka, Pezinok, Slowakije

Foto Frédéric Bastin, Brussel, België

Foto Ellen McDermott, New York, VS

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke