Inspiratie

Terug van vakantie, wat nu met je vakantiefoto's?

Christel de Wolff 749
Op vakantie heb je de tijd en de rust om lekker veel foto’s te maken. Je komt op nieuwe, mooie plekken, eet en drinkt lekker en bent - als het goed is - minder gehaast. Grote kans dat je terugkomt met heel wat geheugenkaarten vol. Je kunt ze natuurlijk, tijdens je vakantie al, over social media uitstrooien. Maar misschien kun je er meer mee. Zes ideeën.

Niet geheel onbelangrijk, gebruik jouw vakantiefoto's om er mooie prijzen mee te winnen, bijvoorbeeld in de fotowedstrijd reizen

Allereerst, hoe maak je de beste vakantiefoto's?

Van het fotograferen van je adresgegevens tot het vinden van een uniek perspectief, in deze video laat fotograaf Ray Demski zien hoe je goed voorbereid op reis gaat en met prachtige vakantiefoto's weer thuis komt. 

 

 

Terug van vakantie, wat nu met je vakantiefoto's?

Maak een online blog

Blogs zijn hip, maar ze zijn ook functioneel. Het is een leuke, speelse manier om iedereen die erin geïnteresseerd is op de hoogte te houden van jouw (of jullie) avonturen. Je kunt er leuke tekstjes over schrijven, of alleen je foto’s uploaden met een kort onderschrift. Je kunt op veel plaatsen een gratis blog aanmaken, zoals op waarbenjij.nu.

Druk je vakantiefoto’s af

Je kunt gemakkelijk een fotoalbum maken, dat kant en klaar bij je thuis afgeleverd wordt. Of je drukt je foto’s af en gaat zelf aan de slag, als je de tijd daarvoor hebt. Een fotoalbum kun je gemakkelijk meenemen als je bij vrienden op bezoek gaat, of zelf op tafel leggen zodat gasten er doorheen kunnen bladeren. Er zijn verschillende aanbieders online te vinden, zoals Albelli, vaak met eigen software om de opmaak te maken. Of je kunt de opmaak in Lightroom of Photoshop maken en kiezen voor een meer professionele printshop. Je kunt je foto's ook verwerken in een kalender, op een koffiemok, online kun je werkelijk alles laten bedrukken met je eigen foto.

Maak ansichtkaartjes van je vakantiefoto's

Hoe leuk is het om kaartjes te versturen met je eigen vakantiefoto’s? Een leuk bedankje voor de buren die de planten hebben verzorgd, of je vrienden die de hond in huis hebben genomen. Erg persoonlijk en het attendeert meteen mensen op je fotografisch werk. Zeker bij mensen buiten je familie en directe vriendenkring kan het de aandacht op je fotografie leggen. Print eventueel je (portfolio) website op de achterkant.

Hang je vakantiefoto's aan de muur

Je kunt je mooiste vakantiefoto’s natuurlijk gebruiken als kunst, om je eigen interieur mooier mee te maken en om een constante herinnering  te hebben aan een mooie vakantie. Je kunt gemakkelijk een print bestellen, bijvoorbeeld op canvas, (plexi)glas, aluminium of hout. Maar je kunt ook zelf aan de slag, op hout bijvoorbeeld. Of maak zelf een passe partout in Photoshop en laat het geheel afdrukken. Een mooie lijst scoren, bijvoorbeeld op een antiekmarkt, en klaar is je one-of-a-kind muurkunst. 

Heb jij nog creatieve ideeën voor je vakantiefoto's nadat je terug bent gekomen van een mooie reis? Deel ze in de comments hieronder. Heb je een prachtige foto gemaakt? Dan zien we die natuurlijk graag terug in onze Gallery

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel