Video: hoe ga je om met je modellen?

Video: hoe ga je om met je modellen?

Liesbeth Wesdijk 337
Er zijn veel regels in de fotografie en het leukste is om daar mee te breken zodra je de basis begrijpt. Maar bij modelfotografie zijn er bepaalde zaken die je echt niet of juist wel moet doen.

De video is gemaakt door fotograaf Manny Ortiz, samen met zijn vrouw Diana die zelf model is. Dat is dus hartstikke handig. Alle informatie is op deze manier uit eerste hand. De tips zijn enorm nuttig. Zeker met het oog op de huidige #metoo-crisis, wil je absoluut geen toestanden met je model.

 

 

Dus communiceer met respect met je model, raak haar niet ongevraagd aan en wees beleefd, niet dwingend. Het is een grappige, vlotte video, inclusief bloopers aan het eind. En als je de tips goed in je oren knoopt, weet ik zeker dat je prachtige modelfoto's zult maken. Zoals b.v. deze foto van Peter van der Velde. Heb jij ook zo'n mooie foto van een model gemaakt? Plaats hem dan in onze gallery.

Wil je meer weten over modelfotografie? Hier kun je tips vinden over modelfotografie wanneer het koud is. En hier is een video over het verschil in poses van modellen.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth