Video: helemaal stoppen met social media!

Video: helemaal stoppen met social media!

Liesbeth Wesdijk 311
Het is nogal een stap: anderhalf miljoen volgers 'in de steek laten' omdat je al je accounts bij de diverse social media verwijderd.

Landschapsfotograaf Dave Morrow deed het. Hij was van mening dat hij de energie die hij verbruikte om op de media mensen te beantwoorden, berichten te controleren etc. veel beter kon gebruiken om een betere fotograaf te worden. Naar zijn idee raak je verslaafd aan de social media, omdat je lichaam dopamine aanmaakt als je 'likes' krijgt op je foto's. Over dit effect kun je hier meer lezen.

 

 

Dave Morrow is een echte extreme landschapsfotograaf. Negen maanden per jaar leeft hij buiten of in zijn auto en maakt hij eindeloze fotografiereizen. Hij was dus ook van mening dat hij het social media probleem zoals hij het voelde zwart – wit op moest lossen. Niet gewoon je accounts laten bestaan en zelf niet meer reageren, maar totaal verwijderen. De enige manier waarop hij nu nog communiceert met liefhebbers van zijn foto's is via zijn website en youtube kanaal. Hij maakt bijzonder leerzame video's en echt prachtige foto's, bekijk z'n site! Zelf vindt hij dat het stoppen met Facebook, Instagram etc. zijn leven heeft verrijkt. En als ik zijn foto's bekijk, ben ik het met hem eens.

 

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth