Video: een beauty dish gebruiken bij portretfotografie

Video: een beauty dish gebruiken bij portretfotografie

Liesbeth Wesdijk 358
Een beauty dish is een bepaald soort studiolamp en eigenlijk onontbeerlijk als je je toe wilt leggen op portretfotografie. Deze video laat 5 verschillende manieren zien om deze lamp te gebruiken.

Een beauty dish is feitelijk een grote schaal met een lamp. Het zorgt voor mooi romig, maar helder licht op je model. Het licht is wat harder en contrastrijker dan een softbox, maar niet zo fel als een externe flitser. Je hebt ze met een zilveren binnenkant, die zijn iets pittiger en met een witte binnenkant, die zijn wat zachter van licht.

Fotograaf Miguel Quiles laat 5 verschillende manieren zien waarop hij de lamp in zijn studio gebruikt. Met en zonder diffuser, met een invullicht etc. Je ziet gelijk welke effect de gebruikte manier op de foto heeft, dat is wel leuk. Je kunt al vanaf ca. €50,- een prima opvouwbare beauty dish kopen, uitstekend geschikt om mee te starten in je studio dus. Een beauty dish is uitstekend geschikt voor portretfotografie, misschien maak je dan net zulke mooie foto's als Rebecca dos Santos. Plaats deze dan in onze gallery! En in deze video kun je meer zien over (low budget) studioverlichting.

afbeelding van Liesbeth Wesdijk

Liesbeth Wesdijk | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Liesbeth