Video: 3 tips om je werkstijl met een Nikon-camera te verbeteren

Anonymous (niet gecontroleerd) 525
De meest populaire video van fotograaf Steve Perry was de video waarin hij 7 handige cameratrucs voor Nikon-gebruikers uitlegde. Maar hoe maak je je foto's net even spectaculairder. De functionaliteiten van Nikon-camera's kan soms best een uitdaging zijn. We hebben enkele tips voor je op een rij gezet.

Tip 1: Bewaar je instellingen

Op veel Nikon-camera's kan je je camera instellingen opslaan. Daar is de handige “instellingen opslaan/laden” optie voor. Bewaar je hoofdinstellingen op je geheugenkaart en gebruik ze weer wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld nadat je je camera hebt opgestuurd voor reparatie. Dit is een handige manier om je camera door meerdere mensen te laten gebruiken en de instellingen van de ene naar de andere camera te kopiëren.

Tip 2: Makkelijke ISO en belichtingscompensatie

Bij sommige Nikon-modellen kan je door middel van een eenvoudige draai aan de hoofdinstelschijf de ISO en belichting veranderen. Dit is een makkelijke manier om je ISO en belichting aan te passen zonder te stuntelen met knopjes en schijfjes.

Tip 3: Belichtingsvertraging

Als je geen kabelontspanner hebt, kan je een korte vertraging instellen tussen het moment dat je de sluiter indrukt en wanneer de foto is genomen.

Voor meer tips bekijk deze video: