Verbeter je zeezichten met deze nuttige tips!

Aimée van Vuuren 265
Het fotograferen van zeezichten is een sub genre binnen landschapsfotografie. Het is niet altijd even makkelijk om de zee goed op foto’s te krijgen. Wij geven je nuttige tips voor het verbeteren van je zeezichten.

Perspectief

De basis is als horizon de plek kiezen waar de zee land ontmoet. Dit vormt voor een goede basis als je net begint met fotograferen van zeezichten. Je kan ook vanaf bovenaf foto’s maken als je gebruik maakt van een drone of een berg. Je krijgt gelijk de voordelen van de kunstlijn en de rotsen, dit zijn mooie onderwerpen voor in je zeezichten.

Sluitertijd voor zeezichten

In zeezichten gaat het uitsluitend over het hebben van water in je compositie. Om het in je compositie te gebruiken moet je goed leren omgaan met je sluitertijd. Door de experimenteren met verschillende sluitertijden kan je als het ware golven op tijd bevriezen of langere opnamen maken voor een glad en zijdezacht effect als eindresultaat.

Lees ook: verschillende filters leren kennen

Gear beschermen

Soms moet je in het water gaan staan om de beste foto’s te maken. Zout water is de natuurlijke vijand van je apparatuur. Zorg er dus voor dat je apparatuur beschermt is tegen golven of dat iemand je helpt als je een stuk over gladde rotsen moet lopen om de perfecte foto te kunnen maken.

Onthoud deze tips voor de volgende keer dat je van plan bent om zeezichten te fotograferen. Succes!

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée