Uitslag fotowedstrijd Vakantie

Uitslag fotowedstrijd Vakantie

Dre de Man 3571
Vakantie is de ideale gelegenheid om foto's te maken: je hebt de tijd, vaak mooi weer, vaak reisgenoten die in een goede stemming zijn én bent in een fotogenieke omgeving. We mochten dan ook heel wat inzendingen ontvangen. Hieronder de winnende drie.

Winnaar van de eerste prijs is Tim Bakker. Zijn foto is een combinatie van een landschapsfoto, een astrofoto en een sportfoto. Hij sprong er bij het bekijken van de foto’s meteen uit en daarmee voldeed hij direct aan het belangrijkste criterium. De omlijsting door de silhouet-achtige rotsen zorgt zowel voor een gebalanceerde compositie als voor een compositie die de blik naar de verte voert. Daar zorgen de kleuren ervoor dat de blik op de foto gericht blijft. Het 20mm-objectief op de fullframe-camera maakte de omlijsting pas echt zichtbaar. Er waren genoeg sterren in beeld, ondanks de vrij krappe belichting: 1/30s f/6,3 bij 200 ISO. De camera was de Canon 5DKM2. De reden waarom juist deze foto nummer één werd, is dat hij meer dan enige andere foto het begrip vakantie op een aantrekkelijk en aansprekende wijze uitbeeldt. Wat de foto bovendien nog iets extra’s geeft, is de vallende ster – al zou het ook een vakantiechartervliegtuig kunnen zijn…

1e prijs: LaCie Rugged Mini 2 TB

De LaCie Rugged lijn is veilig, snel en veelzijdig. Het opvallende oranje omhulsel beschermt je dierbare foto’s en data tegen alle invloeden en de verschillende aansluitingen zorgen voor een snelle en betrouwbare gegevensoverdracht. In de Rugged-serie kun je kiezen tussen USB3, USB-C en Thunderbolt. Ook heb je de keuze tussen een HDD of een snellere SSD. De Rugged RAID heeft zelfs twee schijven die je in een veilige RAID 1 kan plaatsen. Deze mooie eerste prijs betreft een LaCie Rugged Mini met 2 TB opslagcapaciteit. Dankzij het compacte formaat kun je de harde schrijf gemakkelijk meenemen in je tas, fototas of reisbepakking.

Met veel dank aan LaCie voor het beschikbaar stellen van deze mooie prijs ter waarde van € 149,-

Winnaar tweede prijs Digifoto Starter  'Vakantie'

De tweede prijs ging naar Kurt De Meulemeester. Bij De Meulemeesters vond men dat vakantie de tijd was om in de eigen tuin druiven te plukken. De gedrapeerde druiven contrasteren prachtig met de gelaats- en haarkleur van het meisje en met de appel. De compositie is heel mooi in evenwicht, het meisje kijkt precies op de juiste wijze in de lens en de fotograaf heeft een vrij lange brandpuntsafstand gekozen (63mm) waardoor het gezicht heel fraai in perspectief wordt weergegeven en de foto de rust uitstraalt van een klassiek stilleven. Zowel contrast, belichting als kleur zijn perfect.

2e prijs: PocketWizard Plus III Geel 2x

Wil je een reportageflitser of een andere camera van afstand aansturen, dan zijn de producten van PocketWizard al jaren de standaard. Met de PocketWizard Plus III kun je flitsers en camera’s individueel triggeren. Ook kun je ze in zones (vier in totaal) verdelen die dan weer apart te bedienen zijn. In totaal heb je met de Plus III 32 kanalen tot je beschikking, zodat er altijd een geschikte frequentie te vinden is. Met 500 meter bereik moet het geen probleem zijn om afstand te nemen tot je te fotograferen of te belichten onderwerp. De gele kleur zorgt er tot slot voor dat je de PocketWizard nooit meer kwijt raakt in je tas!

Twee PocketWizard Plus III betekent een mooie basisset, waarmee je meteen aan het werk kunt.

Met veel dank aan Profoto Studiopartners voor het beschikbaar stellen. Ter waarde van € 139,-

Winnaar derde prijs Digifoto Starter vakantie

De winnaar van de derde prijs, Tom Opdebeeck, begaf zich behoorlijk ver noordelijk: hij maakte de foto voor de kust van Noord-Noorwegen, op de Lofoten. Het Noorderlicht zorgde voor een feeërieke aanblik, die hij door de camera te draaien juist in beeld wist te brengen. Het Noorderlicht is vrij zwak; er was een belichting van 13s bij volle opening (f/4) bij ISO 2500 nodig om het goed zichtbaar te maken. Tom koos de kortste groothoestand: 24mm. De compositie is niet helemaal perfect, maar wel bijna en het schouwspel geeft wel een heel bijzonder beeld van vakantie als de periode waarin je naar streken reist die je anders nooit zou bezoeken. Tom: In deze contreien heb ik mijn hart verloren, wat er uiteindelijk toe geleid heeft dat ik samen met een vriend Fototrips opgericht heb, waarmee we fotoreizen naar o.a. de Lofoten organiseren. Deze reizen concentreren zich volledig rond landschapsfotografie. De betreffende foto maakte ik tijdens een prospectie in november 2016. Deze periode kozen we bewust, omdat we zo van extreem lange "gouden uren" konden genieten en veel kans maakten op Noorderlicht. In november komt de zon slechts +/- 5 à 7° boven de horizon, waardoor je heel de dag mooi strijklicht hebt. Dit resulteert uiteraard ook in langere nachten, met meer kans op Noorderlicht.

3e prijs: Ikigai Rival Backpack Medium Black

 

De Ikigai Rival Backpack Medium is een middelgrote fotorugzak met een uitneembare camera 'cel'. Je kunt een spiegelreflex en zeven objectieven plus de nodige accessoires in deze rugzak kwijt. Er zijn ook speciale vakken voor een laptop en een tablet.
De Rival is gemaakt van extreem degelijk en waterafstotend 3-laags ripstop nylon.

Met veel dank aan Cameraland.nl voor het beschikbaar stellen van deze mooie prijs. Ter waarde van € 69,- (Oorspronkelijke prijs € 200,-)

afbeelding van Dre de Man
Door: Drede Man

Drede Man | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanDre