Uitslag fotowedstrijd: Compositie

Uitslag fotowedstrijd: Compositie

Julian Huijbregts 12672

In de digifoto starter-editie van vorig jaar gaven we een uitgebreide basiscursus over het maken van composities. In de fotowedstrijd met datzelfde thema's kon je laten zien wat je hebt opgestoken. We hebben alle inzendingen uitvoerig bekeken en vandaag maken we de vijf winnaars bekend.

We ontvingen in totaal 225 inzendingen voor de fotowedstrijd 'compositie'. De vijf beste inzendingen belonen we met een fotoboek, beschikbaar gesteld door uitgeverij Pearson. De gelukkige winnaars zijn (in willekeurige volgorde):

Pommelien Koolen


Foto: Pommelien Koolen

In deze foto maakt Pommelien mooi gebruik van diverse lijnen, wat een abstract beeld heeft opgeleverd. De reflectie helpt daar nog eens bij. Ze wint het boek 'Digitale fotografie - Compositie, Willem Laros'.

MPeek


Foto: MPeek

Door een laag standpunt te kiezen springt de wolkenlucht mooi uit de foto. De lijnen van de weg brengen diepte in het beeld en het onderwerp is zorgvuldig in beeld geplaatst. Mpeek wint het boek 'Digitale fotografie - Kinderen, Kees Krick'.

Lex Schulte


Foto: Lex Schulte

Lex koos ervoor om in plaats van in te zoomen op het onderwerp de schaatsers klein in beeld te brengen. Dat levert een eigenzinnige en minimalistische compositie op, waarin de leegte van het winterse landschap mooi wordt benadrukt. Hij wint het boek  'Licht en belichting, Kees Krick'.

Wouter van de Weerd


Foto: Wouter van de Weerd

Ook Wouter van de Weerd koos om niet in te zoomen maar juist wat afstand te nemen. De mist zorgt voor een sfeervolle plaat, de strakke compositie maakt het af. We belonen hem met het boek 'Digitale fotografie - Natuur, Johan W. Elzenga'.

Jan Willemsen


Foto: Jan Willemsen

Deze rustende aap laat zich mooi fotograferen. Het is echter aan de fotograaf om die kans om te zetten in een geslaagde plaat. Door een mooie compositie, waarbij de hand van het dier ook in beeld is gebracht is Jan daarin geslaagd. Het levert hem het boek 'Digitale fotografie - Macro, Lars Polder' op.

afbeelding van Lex Schulte

Wauw, dat ik in dit rijtje mag staan!!! Enorm bedankt!

afbeelding van Wouter van de Weerd

Bedankt, ook Pearson, voor de mooie prijs die ik gewonnen heb :-)
En de andere vier uiteraard ook gefeliciteerd met de mooie foto's en prijzen!

afbeelding van chantalvdp

Gave foto's!

afbeelding van Lisa

Hele mooie foto van die aap! Echt beeldig

afbeelding van Anonymous

Wow pommelien koolen !