Tips voor het gebruik van de ingebouwde flitser

Tips voor het gebruik van de ingebouwde flitser

Redactie 1240
Ben jij tijdens het fotograferen je externe flitser vergeten? Vrees niet en gebruik de ingebouwde flitser op je camera voor mooi belichte foto’s.

Vermijden

De meeste fotografen vermijden het gebruik van de ingebouwde flitser, maar met beleid kan deze verrassende resultaten opleveren. De reden waarom de meeste fotografen de pop-up flitser vrezen is het beperkte aantal mogelijkheden. Je ingebouwde flitser heeft vaak één sterkte en positie. Bij externe flitsers kun je deze vaak via het plafond laten weerkaatsen. Ook de hoeveelheid flitslicht kun je gemakkelijk instellen bij externe flitsers.

Visitekaartje

Omdat het licht van de pop-up flitser niet flexibel is kun je door middel van een handig trucje toch het licht weerkaatsen. Hiervoor heb je enkel een visitekaartje nodig. Plaats het kaartje met de witte kant richting de flitser en zorg dat het kaartje schuin balanceert waardoor het flitslicht naar het plafond weerkaatst wordt. Je kunt ook een stukje keukenpapier om de flitser heen binden met een elastiekje om het licht zachter te maken. Let wel op met de hitte van de flitser, wanneer je veel foto’s achter elkaar maakt.

Bouncekap

Een tweede optie is om een bouncekap te gebruiken. Hiermee verdeel je het flitslicht. Je kunt zelf ook een bouncekap maken van een melkcontainer. Je zet schuift dit hulpmiddel om de ingebouwde flitser. 

Bekijk in de onderstaande video nog meer tips. De video is in het Engels, maar kun je gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen.

Wil je meer leren over flitsen? Lees dan digifotoStarter3.2017, die nu in de winkels ligt.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie