Tips voor het bijsnijden van portretfoto's

  9662
Portretten maken is een vak apart. Zeker als het om de nabewerking gaat. Afgesneden benen en armen of afgehakte handen en voeten op foto’s. Iedereen heeft er wel eens mee te maken, maar wat kan wel en wat niet? Het blijft lastig. Met behulp van deze infographic wordt het een stuk makkelijker.

Het model goed voor de camera krijgen is maar een klein deel, maar het bewerken van een foto kan lastig worden als je de foto wilt bijsnijden. Door een foto bij te snijden op rare plekken kan je een foto ruïneren en dat is natuurlijk niet de bedoeling.  

Op digitalcameraworld.com kwamen wij deze infographic tegen waar heel duidelijk op te zien is wat wel en niet kan met het maken van portretten en het achteraf bijsnijden van foto’s. In deze infographic is door middel van rode en groene lijnen aangegeven waar je een foto wel en niet kan bijsnijden. Aan de rode lijntje is duidelijk te zien dat het niet slim is vingers, oren en voeten af te snijden. Als het echt nodig is om te croppen, is het beter een groter deel van het lichaam bij te snijden, zoals te zien is bij de groene lijntjes. 

Wil jij iets nieuws uitproberen met je camera, maar kom je er niet helemaal uit? Heb je leuke tips voor andere lezers of wil je je geweldige fotografie-idee delen? Stuur ons dan een e-mail en wie weet verschijnt het op de website. Mail ons op redactie@clipboard-publishing.nl