Tips!

Tips voor betere zwart-wit foto's

Nathalie Schram 229
Het medium fotografie begon bijna twee eeuwen geleden in zwart-wit. Na jaren innovaties en technologie is de analoge zwart-wit fotografie verder ontwikkeld tot kleurenfotografie en werken inmiddels de meeste fotografen digitaal. Toch hebben nog veel fotografen de voorkeur bij zwart-wit fotografie omdat dit weer andere mogelijkheden biedt dan kleurenfotografie. Wat zijn deze mogelijkheden en hoe benut je ze?

Ooit was zwart-wit de enige optie en was er geen andere keus. Inmiddels is die optie er wel: kleurenfotografie. Zwart-wit fotografie is van standaard veranderd naar uitzondering en is nu een bewuste keuze geworden voor fotografen. Soms is een kleurenfoto net iets te contrastrijk waardoor je hem in de nabewerking omzet naar zwart-wit, maar hoe zit dit als je bij het fotograferen al van een kleurloos beeld uitgaat? In dit filmpje geeft fotograaf Jamie Windsor verschillende tips om bewust te leren fotograferen in zwart-wit.

Lezersgallery

Pas vooral de tips toe en voeg je gemaakte beeld toe aan de lezersgallery in de categorie ‘Zwart wit’, binnenkort lichten we de mooiste zwart-wit foto’s uit in een online artikel.

Lees ook:

afbeelding van Nathalie Schram

Nathalie Schram | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nathalie