Tip van de dag 6 juni: chimp gerust, maar met mate

Tip van de dag 6 juni: chimp gerust, maar met mate

Redactie 1184
Het kan soms erg lastig zijn om met iets nieuws te beginnen. Zo ook fotografie. Daarom geven wij jou in deze rubriek elke dag een tip om verder te komen met fotografie en om je te stimuleren om er mee door te gaan. De tip van vandaag: chimp gerust, maar met mate.

Sinds de komst van digitale fotografie kan je direct na het maken de foto bekijken. Hoewel het fijn is om gelijk te kunnen zien of de foto gelukt is, kan je wel belangrijke of leuke fotomomenten missen.

Let in deze video op de fotografe in het oranje vlak. Na twintig seconde kijkt ze op haar camera waardoor ze een spectaculaire actie volledig mist.

Chimp

Veel beginners kijken na het maken van elke foto of deze gelukt is. Het voorover gebukte bekijken van het scherm van je camera wordt ook wel 'chimpen' genoemd, omdat de houding de je dan aanneemt lijkt op die  van een chimpansee (oftewel chimp in het engels). Natuurlijk is het fijn om direct te weten of een foto is gelukt, maar door de paar seconden die je niet klaarstaat met je camera, kunnen er spectaculaire dingen gebeuren, die je vervolgens niet op de foto kan zetten.

De tip van vandaag is chimp met mate. Maak één foto en bekijk deze direct. Check of de belichting goed is en of de camera goed scherp heeft gesteld. Als je hier tevreden mee bent, maak dan een reeks foto's zonder ze allemaal te bekijken. Als je naar een andere locatie verplaatst of het licht verandert, maak weer één testfoto. Bekijk pas als je thuis uitgebreid al je foto's en selecteer de beste. Zo ben je er zeker van dat je geen fotomoment mist.

Lees ook de  tip van de dag van afgelopen vrijdag

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie