Tentoonstelling van Amsterdam in 1900

Tentoonstelling van Amsterdam in 1900

Redactie 589
Het stadsarchief van Amsterdam komt dit najaar met een tentoonstelling over de hoofdstad in 1900. In de tentoonstelling zien we de opleving van Amsterdam, de bouw van een aantal monumentale gebouwen en de armoede die ook nog heerste op de eerste kleurfoto's van Nederland.

Onderzoek in fotografiecollecties van musea en archieven heeft honderden foto's opgeleverd die tot voorkort volledig vergeten waren. Hier zitten foto's tussen van bekende fotografen zoals Jacob Olie en George Hendrik Breitner, maar ook foto's van amateurfotografen uit die tijd.Amsterdam 1900

Boek Amsterdam 1900

Samen met de voorstelling verschijnt ook een rijk geïllustreerd boek samengesteld door Anneke van Veen, conservator van het Stadsarchief. Naast dit boek organiseert  de organisatie ook rondleidingen en verschillende evenementen zoals de Museumnacht 2016, die geheel in het teken staat van Amsterdam in 1900. De tentoonstelling vind plaats vanaf 14 oktober en duurt ongeveer drie maanden. Het Stadsarchief ontwikkeld ook een audiotour waarbij fotografen van nu commentaar geven op de foto's van het begin van de vorige eeuw.

Voor meer informatie over Amsterdam 1900 kun je kijken op de website van het Stadsarchief.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie