Eenzaam? Straatfotografie!

Straatfotografie de oplossing voor eenzaamheid?

Aimée van Vuuren 310
Na bepaalde nare ervaringen bestaat de kans dat je je eenzaam gaat voelen. Wat doe je er aan? Fotograaf Jesse Diamond voelde zich na zijn scheiding erg eenzaam en begon foto's te maken van eenzame figuren in lege ruimtes. Hielp straatfotografie zijn eenzaamheid te bestrijden?

Straatfotografie bij Jesse Diamond

Zonder het in eerste instantie te beseffen werd Jesse na zijn scheiding erg aangetrokken tot het maken van foto's van eenzame figuren in zowel lege als drukke ruimtes. De foto's die hij maakt op het gebied van straatfotografie zijn terug te zien in een boek dat hij uitgeeft genaamd 'White Noise'. Hij vertelt: 'Tot op de dag van vandaag vind ik het prettig om alleen te zijn in een grote ruimte, en ik voel me ook erg thuis in een grote, drukke omgeving.'

Lees ook: Tip: Emotie weergeven in foto's

White Noise

Witte ruis (de titel van het boek) op een foto geeft bij veel kijkers een kalmerend effect. In de tijd dat Jesse worstelde in een stressvolle en onzekere periode boden dit soort foto's ook een bepaald kalmerend effect. 'Ik zie nu dat ik gewoon op zoek was naar troost en ik vond het, in de foto's met een leegte.' schrijft de fotograaf. Het boek is nu te bestellen

Voor veel mensen is het in zo'n vervelende, eenzame tijd een uitweg om te gaan fotograferen. Emoties kunnen duidelijk worden vastgelegd in foto's. Dit betekent echter niet meteen dat de situatie waar je je in bevindt beter gaat voelen maar het uiten van je gevoelens in je fotografie kan al voor een ander gevoel zorgen. De ene persoon heeft dat met het fotograferen van eenzame figuren, de ander houdt juist van levendigheid op de foto's. 

Mocht je in een dip of creatieve sleur zitten, bekijk dan het volgend artikel voor tips om er bovenop te komen: uit een creatieve sleur komen. Wie weet zorgt straatfotografie, net zoals bij Jesse, voor een uitweg.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée