Aandachtspunten voor het fotograferen van stadsgezichten

Stadsgezicht fotograferen

Aimée van Vuuren 548
Een stadsgezicht fotograferen is erg leuk omdat je er veel mee kan variëren. Hieronder staan er een aantal aandachtspunten voor tijdens het fotograferen van stadsgezichten.

Weersverwachting

Het is heel belangrijk bij het fotograferen van stadsgezichten dat je van tevoren hebt gekeken wat het weer gaat worden. Door het weer te checken weet je namelijk hoeveel licht er beschikbaar is op het tijdstip dat je foto’s wilt gaan maken. Zelfs als er regen voorspelt is, kan het fotograferen van een stadsgezicht voor mooie foto's zorgen.

In het donker

In tegenstelling tot landschapsfotografie is het bij het fotograferen van stadsgezichten vaak mooi wanneer je ’s avonds op pad gaat. Laat op de avond fotograferen is vooral mooi in drukke steden met grote kantoorpanden waarvan de lichten nog branden en veel verkeer aanwezig is waardoor er een ruime hoeveelheid licht op de foto te zien is.

Lees ook ons artikel over stadsgezichten in de avond fotograferen.

Benodigd apparatuur

Voor foto’s maken van stadsgezichten is het handig om gebruik te maken van een groothoeklens. Hiermee kan je een groot oppervlak van het stadsgezicht op de foto krijgen. Als je juist een specifiek deel van het stadsgezicht wilt vastleggen is het gebruik van een telelens een praktische oplossing. Je kan natuurlijk achteraf je foto’s bewerken maar je kan ook al op het moment van fotograferen verschillende filters gebruiken.

Foto: Zohaib Khan

Blijf proberen

Het allerbelangrijkste bij het fotograferen van een stadsgezicht is dat je het moet blijven proberen. Je zal niet binnen een paar minuten de perfecte foto hebben genomen. Daarnaast zal je het een aantal keer moeten proberen met verschillende weersomstandigheden en tijdstippen voordat je door gaat krijgen wat de beste foto’s oplevert. In een stad met constant verplaatsende voorwerpen die je wilt fotograferen moet je veel geduld hebben voor de perfecte foto.

Lees ook ons artikel over hoe je toffe foto’s maakt in de stad.

Bij het fotograferen van stadsgezichten is geen enkele foto hetzelfde. Met bovenstaande aandachtspunten kan je hele leuke, unieke foto’s maken.

Tags: stadsgezicht fotografie, stadsgezicht, fotografie

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée