Snelle tips voor interieurfotografie

Snelle tips voor interieurfotografie

Senta Bemelman 627
Je huis in beeld brengen is niet alleen leuk voor je eigen archief, maar ook leerzaam! Interieurfotografie is een goede uitdaging wanneer je begint met fotograferen. En je hoeft er niet eens de deur voor uit!

Een huis kan een perfect onderwerp zijn om te oefenen met interieurfotografie. Bestudeer de catalogus van een woonmagazine en bewaar mooie voorbeelden. Gebruik ook deze snelle tips voor mooie resultaten.

Voeg spanning toe

Fotografeer niet vanuit een vaste hoek of standpunt. Maak een compositie spannend door net een stapje terug te doen in de deuropening. Neem de muren mee in beeld, maar verlies de kamer binnen de deur niet uit het oog. Daarnaast kun je een foto ook interessant maken door een kleurcontrast toe te voegen. Kies bijvoorbeeld één opvallend gekleurd accessoire zoals een kussen en benadruk dit door een lichte omgeving met neutrale kleurtonen.

Heup

Varieer ook in de hoogte van je camera. Als fotograaf ben je misschien geneigd om de camera voor je gezicht te houden of te hurken met de camera in je handen. Maar fotografeer ook eens, als je staat, vanaf je heup. Sommige camera’s hebben een uitklapbaar scherm, waardoor je met live view precies ziet wat je fotografeert.

Aankleding

Bij interieurfotografie is de aankleding van de ruimte die je fotografeert bijna even belangrijk als de techniek. Je wil een huis of ruimte een persoonlijke uitstraling geven, zonder chaos of rommel. Wees alert en let op alles wat je in beeld ziet. Haal onbelangrijke producten zoals afwasmiddel in de keuken of afvalbakken uit beeld.

In de onderstaande video zie je nog meer handige en snelle tips voor een mooie interieurfoto!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta