Slecht weer is fotogeniek

Slecht weer is fotogeniek

Jasper van Bladel 740
Als het slecht weer is ben je geneigd binnen te blijven en te wachten met fotograferen tot er weer een zonnige dag aanbreekt. Dat is logisch, maar op die manier mis je best wat fotogenieke momenten. In de regen of wind fotograferen kan namelijk heel fotogeniek zijn.

Regen en storm zijn voor de meeste mensen geen aanleiding om vrolijk met de camera naar buiten te gaan voor een paar mooie plaatjes. Maar juist deze weersomstandigheden zijn fotogeniek, doordat ze iets toevoegen aan het bestaande landschap. 

Een regenbui zorgt ervoor dat straten en gebouwen glanzen en de regendruppels kunnen van dichtbij bijvoorbeeld heel mooi zijn voor een macrofoto. Straatfotografie in de regen staat garant voor interessante plaatjes, want paraplu’s, poncho’s en fietsers die door plassen rijden zijn goede elementen om mee te werken. 

Beschermen

Het spreekt vanzelf dat je niet zomaar met je camera in de regen kunt fotograferen. Enkele dure topmodellen van de bekende cameramerken zijn weerbestendig en overal afgedicht waar ook maar een beetje regen of stof doorheen zou kunnen komen. Zorg er dus voor dat je niet in de stromende regen gaat staan, maar schuil bijvoorbeeld in een portiek en maak vanuit daar die schitterende straatfoto. Je kunt ook een rainsleeve gebruiken, dat is een plastic hoes voor over je body, lens en hand. Zo wordt je camera helemaal niet nat!