Samyang XP 10mm f/3.5

's Werelds breedste groothoekobjectief

Christel de Wolff 210
In de komende maanden zullen acht nieuwe Samyang objectieven worden aangekondigd voor DSLR en mirrorless camera's. De eerste ervan werd deze week geïntroduceerd door Transcontinenta BV, distributeur van Samyang in de Benelux. Het is de Samyang XP 10mm f/3.5 voor Canon full-frame camera's.

Samyang Ultragroothoek

De Samyang XP 10mm f/3.5 heeft een beeldveld van maar liefst 130 graden en is daarmee het breedste groothoekobjectief ter wereld. Dit alleen al geeft de fotograaf tal van creatieve mogelijkkheden. Het ultragroothoekobjectief is handmatig scherp te stellen. 

Het objectief heeft in totaal 18 lensdelen in 11 groepen. De zeven speciale optische lensdelen maximaliseren de beeldkwaliteit zodat vanuit het centrum tot in de hoeken van het beeld prachtige kleuren en scherpte behouden blijft. Met de Samyang XP 10mm f/3.5 is het vanaf nu mogelijk om een wijds landschap of interieur vast te leggen met een beeldhoek van 130 graden. 

Prijs en beschikbaarheid Samyang objectief

De Samyang XP 10mm f/3.5 met Canon EF vatting zal medio maart beschikbaar zijn voor een adviesverkoopprijs van € 1149,- Meer informatie via www.samyangbenelux.com/dealers

Vijf jaar Samyang Benelux garantie

De kwaliteit van Samyang objectieven is uitstekend, maar er kan altijd wat gebeuren. Het is dan ook goed om te vermelden dat nieuwe Samyang gebruikers nu terug kunnen vallen op een extra zekerheid. Transcontinenta biedt een verlengde garantie van 5 jaar voor Samyang objectieven in de Benelux. Hiermee verlengt de consument de standaard garantie direct van 2 naar 5 jaar. Om hier gebruik van te kunnen maken, dient de consument zich binnen 4 weken na aankoop online te registreren via www.transcontinenta.nl/garantie. De communicatie over deze verlengde garantie wordt onder andere via de verpakking van de Samyang objectieven gevoerd en is daarnaast te herkennen aan de hiernaast getoonde sticker.

Lees ook: Maak optimaal gebruik van je groothoeklens

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel