DIGIFOTO Awards

Review HP Envy 5050: vliegensvlugge all-in-one printer

Christel  de Wolff 1170
Sta je op het punt om een nieuwe printer aan te schaffen? Thuisprinters zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat je eigenlijk niet in de fout kunt gaan met je keuze. Toch loont het om onderzoek te doen naar een model dat past bij jouw wensen. De ene printer is de andere niet, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij testten de HP Envy 5050, een all-in-one model waarmee je zowel print, scant als kopieert.

Inkjet printer

De HP Envy 5050 is een inkjet printer en werkt dus met cartridges die zijn gevuld met vloeibare inkt. De manier waarop de printer een afdruk maakt is door de inkt op het papier te spuiten. Dit gebeurt natuurlijk heel nauwkeurig en daarom is het extreem belangrijk dat de printkop goed afgesteld staat. In de printer wordt het papier op de plaats gehouden en op het juiste moment langs de printkop rolt. Met behulp van elektrische schokken vallen de minuscule druppels inkt op de juiste plaats.

De Envy 5050 is naast nauwkeurige inkjet printer ook een scanner en vliegensvlug kopieerapparaat. Daarom wordt het een all-in-one model genoemd. De functies kies je gemakkelijk via het ingebouwde touchscreen. De printer kan bovendien automatisch dubbelzijdig printen, waardoor je er niet meer bij hoeft te blijven en dat bespaart je dan weer veel tijd. En wil je even snel ’s nachts een printje maken? Dankzij de stille modus maakt de printer minder geluid als je print.

Connectiviteit

Was je voorheen nog wel eens uren bezig omdat je printer je computer niet (meer) herkende of andersom? Met de HP Envy 5050 stel je gemakkelijk een stabiele dual-band Wi-Fi verbinding in. Ook printen via je smartphone of tablet gaat razendsnel dankzij de Bluetooth-verbinding en de HP Smart app.

Foto-afdrukken

Wil je los van al je administratieve printzaken ook eens een foto kunnen printen? Dan heb je ook een goede keus aan de HP Envy 5050. In de printer kun je tot 30 vellen printpapier kwijt en de resultaten vallen niet tegen. Uiteraard adviseren we je om hoogwaardig fotopapier te gebruiken, anders kan de printer met de beste bedoelingen zijn inkt op het papier spuiten, maar verpest het papier alsnog de kwaliteit van je foto.  Je kunt foto’s in verschillende formaten printen waaronder A4 en het handzame 10x15 centimeter-formaat.

Instant Ink

Nieuw van HP is de Instant Ink service, waarbij je een plan kiest dat is gebaseerd op het aantal pagina’s dat je per maand print, of denkt te printen. Vervolgens hoef je nooit meer na te denken over de hoeveelheid inkt die je gebruikt. Je printer laat HP namelijk zelf weten wanneer de inkt bijna op is en er worden automatisch nieuwe cartridges naar je toegestuurd. Het smoesje dat je niet hebt kunnen printen omdat je inkt op was, is er dus niet meer bij! Bij aanschaf van de Envy 5050 krijg je een prepaid tegoed voor van maar liefst € 120,- na aanmelding voor deze service.

Specificaties

Adviesprijs: € 169,90
Type printer Inkjet
All-In-One kleurenprinter - Perfect voor thuisgebruik
Afdrukken, kopiëren, scannen, foto's
Print op A4; A5; B5; DL; C6; A6
Aantal cartridges 2
Dubbelzijdig afdrukken ja
Afmetingen 44,5 x 36,7 x 12,8 cm
Bluetooth: ja
Info www.hp.nl

'Je kunt foto’s in verschillende formaten printen waaronder A4 en het handzame 10x15 centimeter-formaat'

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel