Schokkend!

Prosthetic Photographer geeft je een schok waardoor je betere foto's maakt

Renzo Gerritsen 296
Een product die je een schok geeft en waardoor je betere foto's gaat maken, wie wil dat nu niet?

Een nieuw project genaamd Prosthetic Photographer is een gadget die je een schok geeft waardoor je schijnbaar betere foto's gaat maken. Het systeem is gemaakt door kunstenaar en ontwerper Peter Buczkowski en het werkt met zowel een DSLR als spiegelloze camera. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) scant het apparaat voortdurend naar 'ideale' scènes en gebruikt het milde elektrische schokken om de fotograaf te dwingen / trainen ze te vangen'.

'De prothetische fotograaf stelt iedereen in staat ongewild prachtige foto's te maken', legt Buczkowski uit op de website van het project. Het gadget is een manier om een mens te trainen, hoewel de AI zelf eerst werd getraind met behulp van een gegevensset met 17.000 afbeeldingen. Die afbeeldingen werden door mensen vastgelegd en beoordeeld.

Prosthetic Photographer

Gebruikmakend van wat het heeft geleerd over kwaliteitsfoto's, identificeert de prothetische fotograaf AI scènes die het vastleggen waard zijn en traint de mens achter de camera om ze te herkennen. Om dit te doen, activeert de AI een kleine elektrische schok die wordt afgegeven door elektroden op de handgreep, waardoor de fotograaf met zijn vinger op een knop drukt en de ideale scène vastlegt.

Gebruikers kunnen de sterkte van de schok aanpassen met behulp van knoppen aan de achterkant van het apparaat. 'Dit systeem maakt deel uit van een nieuwe esthetiek, gebaseerd op door de computer gegenereerde beslissingen die werden onderwezen door eerdere menselijke vaardigheden', legt Buczkowski uit op zijn site. 'De bewuste vaardigheid van fotografie raakt op deze manier achterhaald.'

Het is een zeer apart product, maar wij zouden het graag eens willen proberen. Wat vind jij van dit product? Zou jij het gebruiken?

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen |

Professioneel fotograaf en redacteur.

Bekijk alle artikelen van Renzo