Kleuren sprekender maken

Photoshop truc: kleuren opvallender maken

Aimée van Vuuren 282
Hoe laat je de kleuren van je foto's spreken? Meestal is het antwoord hierop om het contrast omhoog te gooien en de kleuren feller te maken. Colin Smith van PhotoshopCAFE vertelt hoe je het het beste kan aanpakken.

Kleuren feller in Photoshop

Smith geeft je in onderstaande video een truc mee die je kan gebruiken om specifieke kleuren in je foto's aan te passen in het nabewerkingsprogramma Adobe Photoshop. Wij leggen het je globaal uit:

Het is allereerst belangrijk, ironisch genoeg, dat je de zwart-wit aanpassingsfilter toepast op je foto's. Als je een zwart-wit filter gebruikt kun je de onderliggende kleuren in de foto aanpassen door afzonderlijke schuifregelaars te gebruiken voor ondere andere de kleuren: magneta, blauw, cyaan, groen, rood en geel. Door deze aanpassingslaag kan je de tonen aanpassen waardoor er door de overvloeimodus een laag helderheid te zien is. 

De wijzigingen die je hebt aangebracht met de schuifregelaars hebben alleen de helderheid van de laag aangepast, niet de kleur zelf. Als je de schuifregelaar van een bepaalde kleur verplaatst worden de delen met de pixels van de gekozen kleur alleen aangepast op het gebied van de helderheid. In de onderstaande video wordt verder uitgelegd hoe je dan toch de kleuren feller kan maken in Photoshop.

Lees ook: 10 winnaars van epische Photoshop battles

Colin Smith geeft je een Photoshop truc:

 

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée